Space Buddies Blu-ray review

space-buddiesSpace Buddies***

Regie: Robert Vince

Met: Field Cate, Josh Flitter, Skyler Gisondo, Nico Ghisi, Jason Earles, Nolan Gould

Speelduur: 84′

Een technisch goed gemaakte kinderfilm op een prima Blu-ray!

Het verhaal: De schattige Buddies komen terecht in een ruimteschip, met als bestemming de maan. Samen met hun nieuwe vrienden Spudnick en de fret Gravity moeten de dappere honden hun moed en vindingrijkheid verzamelen om een maanlanding tot een goed einde te brengen en een raketvlucht naar huis te plannen. Maar hebben ze de juiste spullen hiervoor? Het wordt een race tegen de klok om veilig en wel terug op aarde te geraken…

Space Puppies

Ons verdict: Space Buddies is de zevende (!) sequel op de sympathieke en succesvolle familiefilm Air Bud uit ’97. Van de originele cast is niemand meer te bespeuren, maar de originele producent Robert Vince promoveerde zichzelf tot cineast en scenarist voor Space Buddies. Terwijl het origineel een film was die gericht was op het hele gezin, is Space Buddies voornamelijk gericht op de kids. Dit vertaald zich in een boel clichés, naïviteit en uiteraard wat kinderlijke (lees: infantiele) humor. Volwassenen zullen dan ook weinig boodschap aan de film hebben en dat is een beetje spijtig, want filmtechnisch is alles prima in orde. Met bevredigende speciale effecten, een vlotte regie en een goede montage. Space Buddies is hoe dan ook een leuke kinderfilm. De volgende sequel – Santa Buddies – is op deze eigenste moment al bijna klaar en zal in de loop van het jaar verschijnen.

De Blu-ray: Het 1.78:1-beeld ziet er gelikt uit, met een prima scherpte en een uitstekend contrast. Door het hoge niveau van diepte en detail worden sommige computereffecten wel duidelijker en minder realistisch. De felle kleuren ogen levendig en natuurlijk, met een solide zwartniveau. Vuiltjes, beschadigingen en andere onvolmaaktheden zijn niet aan de orde. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt prima, met een voldoende dynamisch geluidsbeeld en een goede plaatsing van de geluidseffecten. De dialogen klinken helder en verstaanbaar en de filmmuziek komt goed tot zijn recht. De subwoofer doet af en toe zijn ding, maar blijft voornamelijk onopvallend. De uitgave bevat eveneens een resem bonus features. Bij het opstarten worden we vergast op een collectie promospots en trailers en ook in de bonussectie laat Disney de kans niet vallen om hun producten aan de man te brengen in nog een verzameling promotionele trailers. Verder is er een leuk clipje met bloopers aanwezig (3 min.), terwijl de feature “Encyclopedisney: Het Puppy Handboek voor Ruimtereizen” ons meeneemt in het filmproces van de prent. Ook aanwezig een videoclip (3 min.) van een nummer van de film, een spelletje en de optie om de film te bekijken met “Buddy Weetjes”.

Bekijk hier de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.