High School Musical 3: Senior Year DVD review

high-school-musical-3-coverHigh School Musical 3: Senior Year***

Regie: Kenny Ortega

Met: Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Corbin Bleu, Lucas Grabeel, Monique Coleman

Speelduur: 111′

Het derde deel in de vooral onder tieners populaire franchise zal geen nieuwe fans winnen, maar is voldoende fris en technisch vakkundig gemaakt!

Het verhaal: De diploma-uitreiking nadert voor de eindexamenleerlingen Troy (Zac Efron) , Gabriella (Vanessa Hudgens), Sharpay (Ashley Tisdale), Chad (Corbin Bleu), Ryan (Lucas Grabeel) en Taylor (Monique Coleman). Omdat ze straks allemaal hun eigen weg gaan na hun tijd op East High, willen de Wildcats iets doen dat ze nooit zullen vergeten! Samen met de rest van de school organiseren ze een voorjaarsmusical over de onvergetelijke ervaringen van hun jeugd, hun dromen en hun angsten voor de toekomst. De diploma-uitreiking komt steeds dichterbij en sommige Wildcats twijfelen over hun studieplannen…

hsm3-pic

Ons verdict: Net als van Sex & The City: The Movie kregen we bijna het speen van de eerste twee High School Musicals. Zowel de veel te naïeve ondertoon en de bubbelgum-romantiek vonden totaal geen aftrek bij deze reviewer. We hadden dan ook verwacht om dezelfde ellende tegen te komen voor de derde aflevering uit de immens populaire tienerreeks, maar verrassend genoeg bleek dat al bij al nog mee te vallen. Iedereen is nog steeds van de partij en ook de regisseur is dezelfde, maar dankzij een groter budget (dit is dan ook de eerste film uit de reeks die de bioscopen haalde) zijn de dansacts veel spectaculairder en geslaagder en kan je niet anders dan een zeker respect opbrengen voor de ouder geworden cast. Net door hun rijping en hun ervaring in de vorige films, waren de acteerprestaties best wat frisser en geloofwaardiger. Daarbovenop bleef het naïeve, zeemzoeterige Disney Channel meer binnen de perken. High School Musical 3: Senior Year zal geen nieuwe fans winnen en ook wij zullen de prent nooit meer in onze speler steken (of de wederhelft moest de sleutel van mijn DVD-kast verstoppen!), maar het valt niet te ontkennen dat de choreografieën feilloos zijn en Ortega’s regie vakkundig. Het derde deel werd een enorme hit in de bioscopen en bracht wereldwijd bijna 250 miljoen dollar in het laatje.

De DVD: Het anamorfische 1.85:1-beeld ziet er goed uit, met volle en levendige kleuren. De scherpte is prima en ook het diepte en detail zijn positief. Digitale compressiefoutjes blijven beperkt tot een minimum en vuiltjes of andere beschadigingen zijn gelukkig niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met een prima spreiding en heldere goed verstaanbare dialogen uit de centerspeaker. De muziek klinkt vol en ruimtelijk en komt erg mooi tot zijn recht in de huiskamer. Ruis of andere oneffenheden vormen zoals verwacht geen probleem. Naast enkele cross-promotionele trailers bevat de DVD enkele weggeknipte scènes, maar ook featurettes over de kostuums, het indrukwekkende bal en het afscheid van de cast. Tenslotte is er ook nog een liedjes selectie aanwezig. Rond de keepcase zit een flashy ogende kartonnen sleeve, die deze uitgave een chique uitstraling geeft. Kortom, voer voor de bakvissen!

Kijk hier voor de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter