Robert Rodriguez’ Planet Terror was een sneer naar Harvey Weinstein

Robert Rodriguez Planet Terror was een sneer naar Harvey Weinstein

In een gesprek met Variety krijgen we eindelijk een reactie van Robert Rodriguez over het seksuele intimidatie schandaal van Harvey Weinstein. De regisseur van Sin City, Machete, From Dusk Til Dawn & Planet Terror heeft immers heel wat films op zijn rekening staan voor The Weinstein Company en gezien de regisseur een relatie had met Rose McGowan van 2006 tot 2009 waren ogen maandenlang gericht op zijn reactie.

Robert Rodriguez' Planet Terror was een sneer naar Harvey Weinstein

Wat blijkt? In zijn verhaal vertelt hij op de hoogte te zijn geweest van wat Weinstein McGowan had aangedaan in 1997 na de casting van Scream, toen ze in Cannes op een afterparty van Sin City sproken. Rose vertelde Robert dat zij heel graag een rol wilde in Sin City en hij was verbaasd dat ze niet gecast was. Het bleek dat McGowan geen auditie mocht doen vanwege een NDA die ze had met Weinstein na het vermeend incident. Na haar verhaal te hebben gedaan, besliste Rodriguez die films maakte voor de broer van Harvey onder Dimensions Films om haar een bad ass hoofdrol te geven in zijn film van de Grindhouse double feature Planet Terror. McGowan vertolkt de hoofdrol van Cherry Darling in Planet Terror, een antiheldin met een geamputeerd been waar een machinegeweer op gemonteerd was. Harvey belette Rodriguez niet om McGowan te casten, maar beweert wel dat Grindhouse niet zo’n succes was, omdat Weinstein de film financieel niet voldoende steunde. Grindhouse was een serieuze aderlating voor de regisseur die er buiten het financiële verhaal ook zijn 16-jarig huwelijk aan verloor en lang twijfelde de regisseur over het feit of hij creatief de juiste keuze maakte. Rodriguez heeft een lange tijd niets gezegd uit respect voor de NDA tussen McGowan & Weinstein, maar hij is heel blij en trots dat Rose McGowan naar buiten kwam met haar verhaal en vele vrouwen haar getuigenis ondersteunde met additionele aantijgingen. Toch vind hij dit niet voldoende:

“Speaking out is not nearly enough. Even catching someone in the act right away and calling them out as soon as possible is still not nearly enough. What I’ve learned from my own experience is that we as a society need to do a hell of a lot more about prevention. Once someone like Harvey Weinstein strikes, the waves, ripple effects, and the collateral damage that takes place are far-reaching, unstoppable, and unending. Once a predator strikes, it’s simply too late. We have to stop these actions from happening to begin with through education, harsher consequences, and zero tolerance. We must ensure that justice is served and demand cultural change in our country so that this never happens again.”

Je kan zijn volledige reactie in het Engels hier lezen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.