Role Models DVD review

role-models-coverRole Models****

Regie: David Wain

Met: Paul Rudd, Seann William Scott, Christopher Mintz-Plasse, Elizabeth Banks

Speelduur: 95′

Hilarische komedie van de makers van The Ten!

Het verhaal: Danny (Paul Rudd) en Wheeler (Seann William Scott), vertegenwoordigers van een bedrijf dat een energiedrankje maakt, rijden op een gegeven moment hun bedrijfsvrachtwagen in puin. Ze worden opgepakt en in het daaropvolgende proces kunnen ze kiezen: of de bak in, of 150 uur vrijwilligerswerk bij een hulpprogramma voor jongeren die steun nodig hebben. Al na één dag vrijwilligerswerk lijkt een tijdje zitten opeens niet meer zo erg. Danny wordt omgeven door strontvervelende weldoeners en worstelt met zijn eigen zenuwtics tijdens zijn vrijwilligerswerk met Augie (Christopher Mintz-Plasse), die Danny moet begeleiden in zijn ontwikkeling als man. Helaas benadert onze Danny, kortgeleden gedumpt door zijn vriendin (Elizabeth Banks), zijn zestienjarige pupil met onverholen sarcasme: Augie is totaal verslingerd aan het middeleeuwse rollenspel waar hij in deelneemt…

role_models1

Ons verdict: Ondanks dat we niet helemaal wild waren van de ensemble-komedie The Ten, keken we toch met de nodige verwachtingen uit naar Role Models, een komedie geschreven door David Wain en Paul Rudd. En we werden ook niet teleurgesteld! Niet alleen zijn de grappen over het algemeen erg geslaagd, maar Seann William Scott en Paul Rudd zijn een plezier samen. Niet alleen zijn de twee grapjassen heerlijk op elkaar ingespeeld, bovendien worden ze bij gestaan door bekende komediegezichten als Christopher Mintz-Plasse, de mooie Elizabeth Banks, Jane Lynch en Ken Jeong. De meeste van hen zal je wel herkennen uit diverse succesvolle Judd Apatow-komedies. Hoewel ook Role Models van dezelfde band lijkt gerold te zijn, probeert Wain toch om de film een eigen ‘touch’ mee te geven. Dit lukt perfect en Role Models is dan ook heerlijk hilarisch, zonder een moment te vervelen. Let ook op de prima soundtrack met hier en daar enkele geweldige Kiss-nummers. Role Models werd gemaakt voor 28 miljoen dollar en bracht wereldwijd bijna 95 miljoen dollar op. Voer voor de liefhebbers van komedies in de stijl van The 40 Year-Old Virgin, Forgetting Sarah Marshall en I Love You, Man!

De DVD: Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een goed contrast en idem voor het schaduwdetail. Diepte en detail zijn beide prima en het beeld is verder vrij van storende onvolmaaktheden. Ruis, overdadige filmgrain en digitale compressiefouten vormen dan ook geen probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt eveneens erg goed, met een prima dynamiek bij de muziek en effecten, maar ook goed verstaanbare dialogen. Ruis en storingen hebben we niet opgemerkt. Naast een prima commentaartrack door David Wain, zijn er een drietal featurettes te ontdekken over het tot stand komen van bepaalde aspecten van de film. Ook aanwezig en erg leuk om eens te bekijken zijn de collectie weggeknipte en alternatieve scènes en de bloopers. De DVD opent met een resem automatische cross-promotionele trailers.

Bekijk hier de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.