30 Rock Seizoen 2 DVD review

30-rock-cover30 Rock Seizoen 2****

Regie: diversen

Met: Tina Fey, Alec Baldwin, Tracy Morgan, Jane Krakowski

Speelduur: 350′

In het tweede seizoen geraakt iedereen lekker op kruissnelheid!

De opzet: Tina Fey speelt de onfortuinelijke televisieschrijfster Liz Lemon. Als collega’s en vrienden zwalken ze in 30 Rock allemaal tussen werk en privé met de bekende en onvermijdelijke gevolgen: relaties die stuk gaan en feestjes die uit de hand lopen, dronkenschap op het werk, derdegraads koffieverslaving, het verorberen van broodjes op gigantische schaal en het sporadisch vellen van kerstbomen…

30rock-210

De episodes:

1. SeinfeldVision
2. Jack Gets in the Game
3. The Collection
4. Rosemary’s Baby
5. Greenzo
6. Somebody to Love
7. Cougars
8. Secrets and Lies
9. Ludachristmas
10. Episode 210
11. MILF Island
12. Subway Hero
13. Succession
14. Sandwich Day
15. Cooter

Ons verdict: Hoewel we genoten hadden van het eerste seizoen van 30 Rock, waren we toch niet helemaal mee met de hype. De komediereeks was goed geschreven en het acteerwerk was prima, maar al de puzzelstukjes pasten toch nog niet perfect in elkaar. Dit gevoel konden we tijdens het tweede seizoen helemaal aan de kant schuiven! Niet alleen lijkt iedereen beter op één lijn te zitten, bovendien heeft elk personage zijn plaats gevonden in de reeks. Het acteerwerk is dan ook erg goed. Zelfs de behoorlijk irritante Tracy Morgan is best te pruimen in deze tweede jaargang van de bekroonde serie. Comédienne Tina Fey heeft zichtbaar plezier als de onfortuinelijke televisieschrijfster Liz Lemon en vooral haar scènes met Alec Baldwin zijn hilarisch. Baldwin is vaak zelfs het hoogtepunt van de reeks! Niet verwonderlijk dat de acteur al twee Golden Globes en een Emmy in de wacht heeft gesleept voor zijn memorabele rol van Jack Donaghy. Mensen die hopen op platte en makkelijke grappen kunnen 30 Rock beter aan zich laten voorbijgaan, maar ieder die wel houdt van sarcastische humor, scherpe dialogen en doordenkertjes zal zijn pret niet opkunnen. Let overigens ook op de erg leuke gastrollen en cameos van beroemdheden als Al Gore, Will Arnett, Rip Torn, Carrie Fisher, David Schwimmer, Gladys Knight en Matthew Brodderick. Kortom, warm aanbevolen!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp, met een goed contrast. De kleuren ogen realistisch en helder, met solide zwarte tinten. Het beeld is vrij van beschadigingen en overdadig grain of compressiefouten vormen eveneens geen enkel probleem. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt helder, met een prima weergave van de muziek. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en alles is over de hele lijn goed te verstaan. Ruis is niet aan de orde. In tegenstelling tot het eerste (UK)seizoen bevat de box set van het twee seizoen toch een fijne selectie extra features. Naast een collectie weggeknipte scènes, is het leuk om de acteurs te zien in de Q&A-sessie “An Evening with 30 Rock”. In “30 Rock Live at the UCB Theater” ben je getuige van een live-performance van een bepaalde episode uit het tweede seizoen. Erg leuk om te zien! Daarnaast zijn er nog voorbereidingen van de episode “Cooter” aanwezig, een filmpje met bloopers en een kort clipje over Tina Fey die een aflevering van Saturday Night Live presenteert. De drie schijfjes zitten netjes verpakt in een nette kortonnen sleeve. Op naar seizoen drie!

Bekijk hier enkele heerlijke dialogen:

2 gedachten op “30 Rock Seizoen 2 DVD review”

  1. Alec Baldwin is da man! 30rock blijft lachen … .

    Please wait...
  2. Hear hear :)

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter