Siren TV recensie op Telenet Play More

Siren recensie op Telenet Play MoreSiren ***

Bedenker: Eric Wald, & Dean White

Met Alex Roe, Eline Powell, Fola Evans-Akingbola, Ian Verdun, Rena Owen,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Shape of Water & Aquaman.

Het verhaal: Wanneer een mysterieuze jonge vrouw verschijnt en verwoestingen in het kleine vissersdorpje Bristol Cove aanbrengt, gaan mariene biologen Ben & Maddie op onderzoek.

Eline Powell in Siren op Telenet Play More

Ons verdict: De hele wereld is verslaafd aan streamen, terwijl lineaire televisie aan invloed verliest. Het mag dan ook niet verrassen dat televisiespelers zich beginnen te herpositioneren en dat was het geval met ABC Family dat onder gedompeld werd tot FreeForm. Met Shadowhunters had deze bescheiden Amerikaanse zender al een hitserie vast en met Siren zetten ze de stap verder. De Vlaamse Eline Pauwels uit Mechelen, in Hollywood gekend als Eline Powell, neemt hier gretig gebruik van door een dijk van een prestatie neer te leggen als de zeemeermin Ryn. Maar daar blijft het een beetje bij. Siren typeert zich als een doordeweekse ABC-productie die qua structuur op niks trekt en qua vormgeving af en toe de bal misslaat. Het acteerwerk van debutanten zoals Alex Roe & Fola Evans-Akingbola laat ook te wensen over, vooral opnieuw door de structuur van deze televisieserie die gebouwd is op basis van Amerikaanse reclameblokken. Ergerlijk. Over het scenario kunnen we enkel zeggen dat het zich focust op de doelgroep van jongvolwassenen die Archie geweldig vinden en meteen ook vergeet om te bepalen of het nu volwassen wil zijn of preuts. Waar zijn de naaktscènes met zeemeerminnen of toch tenminste wat meer occassioneel bloot? Waar is het bloed, de ingewanden en andere gore? En waarom moet het zolang duren voor de makers om af en toe hun punt te maken? Siren ontbreekt gewaagde keuzes om echt serieus genomen te worden, maar het is op tenminst entertainend te noemen voor een dag in de week als het geen voetbal is.

Kortom, wij zijn niet verder geraakt dan aflevering 4. Siren is enkel beduidend voor de carrière van Eline Powell in de startblokken te zetten.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter