Euphoria kerstspecial recensie op Streamz

Euphoria special recensie op StreamzEuphoria kerstspecial ***

Bedenker: Sam Levinson (The Wizard of Lies, Assassination Nation) / Producer: Drake

Met Zendaya, Hunter Schafer, Colman Domingo,…

Speeltijd: 2 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van 13 Reasons Why.

Het verhaal: Zelfs op kerstavond blijft Rue het gevecht aangaan met haar verslaving, terwijl ze (opnieuw) dolgelukkig is met Jules.

Euphoria special recensie op Streamz

Ons verdict: Tienerreeksen zijn er vaak 13 in een dozijn, maar de laatste jaren hebben streamingdiensten toch wel wat van zichzelf getoond in het genre. (Het eerste seizoen van) 13 Reasons Why vermeed de controverse niet, maar daarbovenop komt nog eens dat HBO met Euphoria het genre overtrof door zich in te leven in de jeugd van tegenwoordig met fentanyl, dick pics, lapdansen voor de webcam, partnergeweld tussen jongeren, sexting, naakte fotoshoots met de beste vriendin & seksueel getinte Tinder meet-ups.

Zendraya in Euphoria special recensie op Streamz

Je zou dan toch verwachten dat je als producent opnieuw je pen neemt om in de huid van jongeren te kruipen, maar niets is minder waar. Sam Levinson brengt met Trouble Don’t Last Always de strijd van een drugsverslaafde in beeld met een krachtige maar toch wel langdradige monoloog tussen Zendaya & Colman Domingo. Niet meteen wat we verwachtte toen de producenten zeiden dat ze iets gingen doen met de gevoelens van deze jonge generatie tijdens de coronacrisis. Deze kerstspecial van Euphoria doet dus niet datgene wat het 1ste seizoen zo goed deed en we zijn daarom genoodzaakt om te genieten van de donkere mis-en-scène vol neo noir & neonlicht.

Kortom, Euphoria was de serie voor tieners vorig jaar, maar deze kerstspecial begint toch in mineur. Step up your game, HBO!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter