Kevin Janssens plant regiedebuut met Breendonk

Kevin Janssens als de Patrick

Na Veerle Baetens met Het Smelt & Dealer van Jeroen Perceval plant ook acteur Kevin Janssens om een film of serie te maken in eigen land. In het praatprogramma Cinema Canvas praatte hij afgelopen nacht over een nieuw filmproject genaamd Breendonk die hij graag wil trekken zowel als schrijver, acteur & regisseur. Breendonk is een historische fictiereeks van 6 afleveringen die zich zal afspelen rond het gekende Belgische concentratiekamp naast de A12. Het idee is ontstaan in de licht van spraakmakende documentaires zoals De Kinderen van Collaboratie & De Kinderen van het Verzet. Janssens wordt bijgestaan door Filip Lenaerts die onder meer aan In de ban van Tsjernobyl & Tytgat Chocolat werkte.

Kevin Janssens vertelt aan Michael Pas:

“Ik kan er inhoudelijk nog niet veel over zeggen (…), maar mijn interesse voor dat project loopt eigenlijk al jaren. Ik zit daar al enkele jaren mee in mijn hoofd. Elke keer dat ik binnenkom in dat fort, werd ik elke keer omver geblazen door de verhalen van de overlevenden en de mensen die er gestorven zijn. Ik ben anderhalf jaar geleden naar een productiehuis gestapt en die waren laaizend enthousiast.”

Hij gaat verder: 

“Het is echt een heel belangrijk project voor mezelf. Ik ben heel geïntrigeerd door deze periode van de TWeede Wereldoorlog. . Ik heb er heel wat boeken over gelezen  en ik vind het heel belangrijk dat er over zo’n belangrijk stukje Vaderlandse geschiedenis iets gemaakt wordt.”

Breendonk staat nog in zijn kinderschoenen en loopt vertraging op vanwege coronacrisis, maar we kijken nu al uit naar het regiedebuut van de Vlaamse acteur! Kevin Janssens is tot slot genomineerd om de Ensor voor Beste Acteur in de wacht te slepen met De Patrick. De aflevering van Cinema Canvas kan je integraal bekijken op VRT Nu via deze link

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.