Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch verfilmen Italiaanse bestseller De 8 Bergen van Paolo Cognetti

Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch verfilmen Italiaanse bestseller De 8 Bergen van Paolo Cognetti

Regisseur Felix van Groeningen heeft zijn nieuw filmproject te pakken. Na zijn Amerikaans avontuur Beautiful Boy gaat hij samen met zijn vriendin Charlotte Vandermeersch in Europa werken aan de verfilming van de Italiaanse bestseller De Acht Bergen van Paolo Cognetti. Felix blijft dus deze keer in Europa voor zijn nieuwste film, maar niet in eigen land.

Felix en Charlotte schrijven niet alleen samen het scenario, ze zullen ook samen de regiestoel delen. Deze primeur is een logische keuze voor beiden na samenwerkingen bij Dagen zonder Lief, The Broken Circle Breakdown & Belgica.

Beiden kijken er enorm naar uit om deze zomer opnieuw achter de camera te staan. Felix van Groeningen vertelt:

“De combinatie van de co-regie met Charlotte, de samenwerking met een internationale topcast en de ruggesteun van mijn vaste ploeg, lijken me de geschikte ingrediënten voor een bijzondere nieuwe stap in mijn traject als filmmaker. De puurheid en de waarachtigheid waarmee de hoofdpersonages in de film hun leven beleven en zoeken naar zin en geluk raakt me diep. Ik geloof dat dit verhaal mensen over de hele wereld gaat inspireren en troost gaat bieden.”

Charlotte voegt daaraan toe:

“Felix’ vraag om samen de film te regisseren, kwam onverwacht maar voelde tegelijkertijd heel natuurlijk aan. Na een jaar lang intensief zwoegen op het scenario, beseffen we dat we een complementair duo zijn. Het wordt een prachtig spannend avontuur om deze bedrieglijk eenvoudige, maar emotioneel gelaagde film samen te maken!”

Felix en Charlotte zullen bijgestaan worden door vaste waarden Ruben Impens als D.O.P. en Nico Leunen als monteur. De 8 Bergen is een echte Europese productie vanuit Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië & België en dat hoort ook zo, gezien het boek De Acht Bergen een internationale bestseller is die maar liefst in 30 talen werd vertaald. De Acht Bergen vertelt het verhaal van Pietro & Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vrienden worden als ze 11 zijn. Een intense maar hartverscheurende vriendschap die 30 jaar lang de enige constante is in hun leven.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter