Franchise: De 8 Bergen

Nieuwe Acht Bergen trailer door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

De Acht Bergen trailer 2 door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

Vanaf 14 december 2022 in Belgische bioscopen, met Luca Marinelli (Martin Eden), Alessandro Borghi (Devils) Filippo Timi (Vincere) & Elena Lietti (Anna) door Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen, Beautiful Boy) & Charlotte Vandermeersch, geniet van de officiële Achter Bergen trailer 2.

Continue reading Nieuwe Acht Bergen trailer door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch


De Acht Bergen trailer & poster door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

Acht Bergen trailer & poster door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

In primeur op Cannes 2022 en in het najaar van 2022 in Belgische bioscopen, met Luca Marinelli (Martin Eden), Alessandro Borghi (Devils) Filippo Timi (Vincere) & Elena Lietti (Anna) door Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen, Beautiful Boy) & Charlotte Vandermeersch, geniet van de officiële Achter Bergen trailer & poster.

Continue reading De Acht Bergen trailer & poster door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

Ook Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch strijden om Gouden Palm in Cannes 2022

Na Close is er opnieuw een Vlaamse (co)productie die zijn pijlen heeft gericht op Cannes. Zo zal De Acht Bergen, Europese coproductie tussen België, Italië & Frankrijk met de titel Le Otto Montagne, meedingen om de Gouden Palm. Naast Toki et Lokita van de Dardennes broers is dit maar liefst de 3 productie die op de shortlist staat van Cannes en dan zijn we nog niet uitgesproken. Ook de film Rebel van Adil El Arbi & Bilall Fallah zal spelen in Cannes 2022. Wat een historische topdagen voor de Belgische & Vlaamse film!

Continue reading Ook Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch strijden om Gouden Palm in Cannes 2022

In productie: De Acht Bergen door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

De opnames van de boekverfilming De Acht Bergen van Paolo Cognetti door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch zijn net in Noord-Italië gestart. Voor Felix & Charlotte is dit hun 1ste samenwerking als regisseursduo ondanks het feit dat ze al jaren een koppel zijn. Ze wisten een fantastische Italiaanse cast aan hun zijde te scharen. Luca Marinelli (Old Guard), Alessandro Borghi (Suburra), Filippo Timi (Vincere) & Elena LIetti (Il Miracolo) vertolken de hoofdrollen in dit fantastische verhaal.

Continue reading In productie: De Acht Bergen door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch


Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch verfilmen Italiaanse bestseller De 8 Bergen van Paolo Cognetti

Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch verfilmen Italiaanse bestseller De 8 Bergen van Paolo Cognetti

Regisseur Felix van Groeningen heeft zijn nieuw filmproject te pakken. Na zijn Amerikaans avontuur Beautiful Boy gaat hij samen met zijn vriendin Charlotte Vandermeersch in Europa werken aan de verfilming van de Italiaanse bestseller De Acht Bergen van Paolo Cognetti. Felix blijft dus deze keer in Europa voor zijn nieuwste film, maar niet in eigen land.

Continue reading Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch verfilmen Italiaanse bestseller De 8 Bergen van Paolo Cognetti