Franchise: De 8 Bergen

De Acht Bergen is Europees topsucces met bijna 800.000 bezoekers

Close, Zillion, Close, Close,… Maar niemand praat over die andere Belgische topfilm in filmjaar 2022, De Acht Bergen! De nieuwste telg van gelauwerd Belgisch regisseur Felix van Groeningen (Beautiful Boy, Broken Circle Breakdown), die samen met Charlotte Vandermeersch het scenario en de regie in handen nam van De Acht Bergen van Italiaans bestsellerauteur Paolo Cognetti, is een gigantisch succes in Europa. In eigen land haalde de meerwaardefilm al 120.000 bezoekers met een omzet van zo’n 627.600 euro na 2 weken, terwijl het in Italië zo’n 527.000 bezoekers naar lokale bioscopen bracht met 2,23 miljoen dollar, in Nederland zo’n 87.000 bezoekers en Frankrijk zo’n 41.000 bezoekers. Laatste ligt iets lager vanwege het feit dat de film reeds te zien was op Cannes 2022 waar het de Publieksprijs won.

Lees verder De Acht Bergen is Europees topsucces met bijna 800.000 bezoekers


De Acht Bergen filmrecensie door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

De Acht Bergen recensieDe Acht Bergen ****

Regie: Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch  (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen, Beautiful Boy)

Met Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lietti,…

Speeltijd: 147′

Ga kijken als je hield van A Hidden Life, La Meglio Gioventù, The Hand of God & The Revenant.

Lees verder De Acht Bergen filmrecensie door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch


Nieuwe Acht Bergen trailer door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

De Acht Bergen trailer 2 door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

Vanaf 14 december 2022 in Belgische bioscopen, met Luca Marinelli (Martin Eden), Alessandro Borghi (Devils) Filippo Timi (Vincere) & Elena Lietti (Anna) door Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen, Beautiful Boy) & Charlotte Vandermeersch, geniet van de officiële Achter Bergen trailer 2.

Lees verder Nieuwe Acht Bergen trailer door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

De Acht Bergen trailer & poster door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

Acht Bergen trailer & poster door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

In primeur op Cannes 2022 en in het najaar van 2022 in Belgische bioscopen, met Luca Marinelli (Martin Eden), Alessandro Borghi (Devils) Filippo Timi (Vincere) & Elena Lietti (Anna) door Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen, Beautiful Boy) & Charlotte Vandermeersch, geniet van de officiële Achter Bergen trailer & poster.

Lees verder De Acht Bergen trailer & poster door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch


Ook Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch strijden om Gouden Palm in Cannes 2022

Na Close is er opnieuw een Vlaamse (co)productie die zijn pijlen heeft gericht op Cannes. Zo zal De Acht Bergen, Europese coproductie tussen België, Italië & Frankrijk met de titel Le Otto Montagne, meedingen om de Gouden Palm. Naast Toki et Lokita van de Dardennes broers is dit maar liefst de 3 productie die op de shortlist staat van Cannes en dan zijn we nog niet uitgesproken. Ook de film Rebel van Adil El Arbi & Bilall Fallah zal spelen in Cannes 2022. Wat een historische topdagen voor de Belgische & Vlaamse film!

Lees verder Ook Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch strijden om Gouden Palm in Cannes 2022


In productie: De Acht Bergen door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

De opnames van de boekverfilming De Acht Bergen van Paolo Cognetti door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch zijn net in Noord-Italië gestart. Voor Felix & Charlotte is dit hun 1ste samenwerking als regisseursduo ondanks het feit dat ze al jaren een koppel zijn. Ze wisten een fantastische Italiaanse cast aan hun zijde te scharen. Luca Marinelli (Old Guard), Alessandro Borghi (Suburra), Filippo Timi (Vincere) & Elena LIetti (Il Miracolo) vertolken de hoofdrollen in dit fantastische verhaal.

Lees verder In productie: De Acht Bergen door Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch


Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch verfilmen Italiaanse bestseller De 8 Bergen van Paolo Cognetti

Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch verfilmen Italiaanse bestseller De 8 Bergen van Paolo Cognetti

Regisseur Felix van Groeningen heeft zijn nieuw filmproject te pakken. Na zijn Amerikaans avontuur Beautiful Boy gaat hij samen met zijn vriendin Charlotte Vandermeersch in Europa werken aan de verfilming van de Italiaanse bestseller De Acht Bergen van Paolo Cognetti. Felix blijft dus deze keer in Europa voor zijn nieuwste film, maar niet in eigen land.

Lees verder Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch verfilmen Italiaanse bestseller De 8 Bergen van Paolo Cognetti