Ook Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch strijden om Gouden Palm in Cannes 2022

Na Close is er opnieuw een Vlaamse (co)productie die zijn pijlen heeft gericht op Cannes. Zo zal De Acht Bergen, Europese coproductie tussen België, Italië & Frankrijk met de titel Le Otto Montagne, meedingen om de Gouden Palm. Naast Toki et Lokita van de Dardennes broers is dit maar liefst de 3 productie die op de shortlist staat van Cannes en dan zijn we nog niet uitgesproken. Ook de film Rebel van Adil El Arbi & Bilall Fallah zal spelen in Cannes 2022. Wat een historische topdagen voor de Belgische & Vlaamse film!

De Acht Bergen werd een tijdje geleden aangekondigd door ons: Felix van Groeningen ging samenwerken met zijn geliefde Charlotte Vandermeersch op zowel het scenario als regie. Le Otto Montagne is een adaptatie van de bestseller van Paolo Cognetti, vandaar de Frans Italiaanse connectie in de productie. De film krijgt een ware Italiaanse cast met namen zoals Luca Marinelli (Martin Eden), Alessandro Borghi (Devils) Filippo Timi (Vincere) & Elena Lietti (Anna). Voor Felix van Groeningen is het de 2de keer dat hij in Cannes staat na De Helaasheid der Dingen in 2009 in de Quinzaine.

Ook Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch strijden om Gouden Palm in Cannes 2022

Beide filmmakers zijn dan ook dolblij:

“Wat zijn wij blij om onze film op deze manier aan de wereld te kunnen tonen. We zijn trots op onze samenwerking met elkaar, met Felix’ vaste kompanen Ruben Impens en Nico Leunen, met producent Hans Everaert en gans het Italiaanse topteam. Het was een voorrecht om dit warme, menselijke, epische verhaal te kunnen vertellen en een groot Europees project op poten te kunnen zetten. We blozen.”

Maar niet alles kleurt groen, wit & rood. Ook topcinematograaf Ruben Impens & monteur Nico Leunen zijn opnieuw van de partij voor 8 Bergen. Zij werkten eerder mee aan het Oscargenomineerde films door Felix Van Groeningen zoals The Broken Circle Breakdown & Beautiful Boy. Impens voerde ook de camera bij Titane dat vorig jaar de Gouden Palm in Cannes wegkaapte. Charlotte Vandermeersch maakt met De Acht Bergen haar debuut als regisseur van een speelfilm. Ze is één van de weinige vrouwelijke filmmakers met een speelfilm in het officiële festivalprogramma dit jaar.

SYNOPSIS: De Acht Bergen vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vriendschap sluiten als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als Koninkrijk. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, trekt Pietro de wereld rond. Een tocht in eenzaamheid en liefde, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen tegen de achtergrond van de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen.

DE ACHT BERGEN wordt in het najaar van 2022 in Belgische bioscopen verwacht dankzij onze vrienden van Kinepolis Film Distribution (KFD) en Vlaams coproducent Hans Everaert die in 2021 met La Civil van Teodora Ana Mihai in Cannes aanwezig was.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.