The Hand of God recensie op Netflix België

The Hand of God recensie op Netflix BelgiëThe Hand of God ***

Regie: Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza, Youth, Loro, The Young Pope)

Met Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van het vorige werk van Paolo Sorrentino zoals La Grande Bellezza, maar ook La Meglio Gioventu.

Het verhaal: We zien het verhaal van een jongen, Fabietto Schisa, in het tumultueuze Napels van de jaren ’80, een verhaal vol onverwachte geneugten, zoals de komst van voetballegende Diego Maradona, en een even onverwachte tragedie. Het lot speelt zijn rol, vreugde en tragedie zijn met elkaar verweven, en Fabietto’s toekomst wordt in gang gezet.

Filippo Scotti in The Hand of God recensie op Netflix België

Ons verdict: Netflix is zich zoals iedere Amerikaanse filmdistributeur aan het opmaken voor het grote prijzenseizoen en daarin heeft de grootste streamingservice van de wereld een aardige selectie naar voor te schuiven. We zagen onlangs nog het geslaagde The Harder They Fall & The Unforgivable, maar ook Power of the Dog resoneert stevig in de hoofden van vele filmliefhebbers op social media. Eén van de laatste in deze selectie is een Europese film het Italiaanse The Hand of God door cineast Paolo Sorrentino. Wat volgt, is heel wat oudemans verhalen van een tijd waarin Diego Maradona nog leefde in Napels, de communisten nog opkwamen en Robert De Niro zijn eerste films uitbracht. Dit soort verhalen hoor je iedere dag bij de grootouders, dus waarom zitten we dit te herhalen op een streamingdienst?

De cast van The Hand of God Netflix recensie

Dat Sorrentino kan toveren met de camera is geweten. Al zijn film zijn op het vlak van esthetiek & cinematografie (met een beetje hulp van het prachtige Italië) op hetzelfde niveau als Call me by your Name. Maar entertainment is een ander paar mouwen. Met een speelduur van meer dan 2 uur moet je al heel wat in jouw mars hebben om de kijker geëntertaind te houden en daarbovenop komt dat Sorrentino zich altijd met zo’n doordeweekse thema’s bezighoudt zoals het dagelijks leven. Het eerste uur is dan ook een drag met È stata la mano di Dio die op stroomversnelling komt wanneer het noodlot toeslaat in het plot.

Kortom, The Hand of God is één en al Paolo Sorrentino. Voor de liefhebbers! Nu beschikbaar op Netflix België.

Filippo Scotti in The Hand of God recensie op Netflix België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter