Ron’s Gone Wrong recensie op Disney Plus België

Ron's Gone Wrong recensieRon’s Gone Wrong ****

Regie: Sarah Smith, Jean-Philippe Vine & Octavio E. Rodriguez

Met Zach Galifianakis, Jack Dylan Grazer, Ed Helms, Olivia Colman, Rob Delaney, Justice Smith, Kylie Cantrall,…

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van Pixar-films zoals Wall-E.

Het verhaal: Ron’s Gone Wrong vertelt het verhaal van Barney, een jongen uit de lagere school en zijn nieuwe wandelende, pratende & digitaal geconnecteerde toestel Ron in het decor van het sociale mediatijdperk. Barney, die niet al te makkelijk vriendjes maakt, hoopt dan ook dat de tekst op de doos ‘beste vriend – zo uit de doos’ waarheid zal worden. De vele hilarische foutjes in zijn nieuwe ‘beste vriend’ doen hen in een heus avontuur belanden waarin jongen en robot de prachtige chaos van ware vriendschap ontdekken.

Ron's Gone Wrong recensie

Ons verdict: Als je dacht dat 20th Century Studios ging stoppen met animatiefilms te maken na de fusie met Disney, dan was je goed mis! Hier komt het met het verrassende Ron’s Gone Wrong die innovatie centraal zet en jongeren probeert wegwijs te maken in het gebruiken van nieuwe technologieën zoals sociale media & robotica om er menselijker mee om te gaan. In combinatie met het sterke animatiewerk door regisseurs Sarah Smith, Jean-Philippe Vine & Octavio E. Rodriguez zou je bijna denken dat dit een animatiefilm is op het niveau van Pixar wat toch een aardige prestatie is met hun vele prijzen. Het animatiewerk is bovendien niet te eclectisch, wat dit een van de betere animatiefilms maakt voor jongetjes in jaren. Tot slot konden we de humor rond de vele internationale Big Tech-bedrijven à la Alphabet, Amazon, Meta & vooral Apple wel pruimen en in combinatie met grappige dansjes, een geit & de stem van Zach Galifianakis is het een schot in de roos.

Kortom, mocht Ron’s Gone Wrong niet jouw agenda hebben gestaan tijdens de herfstvakantie, dan kan je het nu streamen op Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter