The Unforgivable recensie op Netflix België

The Unforgivable recensie op Netflix BelgiëThe Unforgivable ****

Regie: Nora Fingscheidt (System Crasher)

Met Sandra Bullock, Vincent D’Onofrio, Jon Bernthal, Rob Morgan, Viola Davis, Richard Thomas, Linda Emond, Aisling Franciosi,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van Unbelievable, Just Mercy & Seven Pounds.

Het verhaal: Ruth Slater komt vrij uit de gevangenis na een straf te hebben uitgezeten voor een gewelddadig misdrijf. Ze keert terug in een maatschappij die weigert haar verleden te vergeven. Ze wordt streng veroordeeld op de plek die ze ooit haar thuis noemde en haar enige hoop op redding is het vinden van haar vervreemde jongere zus die ze heeft moeten achterlaten.

Sandra Bullock in The Unforgivable recensie op Netflix België

Ons verdict: Netflix is zich zoals iedere Amerikaanse filmdistributeur aan het opmaken voor het grote prijzenseizoen en daarin heeft de grootste streamingservice van de wereld een aardige selectie naar voor te schuiven. We zagen onlangs nog het geslaagde The Harder They Fall, maar ook Power of the Dog resoneert stevig in de hoofden van vele filmliefhebbers op social media. Beide films worden nu opgevolgd door The Unforgivable door streaming queen Sandra Bullock die met Bird Box lang een stevig record op haar naam zette als één van de meest gestreamde films op Netflix.

Actrice Bullock koos met Bird Box (net zoals Netflix overigens) gewaagd voor Europese cinema met de Deense Susanne Bier aan het roer. Bullock gaat voor deze nieuwe Netflix-film opnieuw voor dezelfde strategie: deze keer mag ze samenwerken met de Duitse regisseuse Nora Fingscheidt die na System Crasher al één van de meest beloftevolle talenten van het grootste land in Europa wordt genoemd. Met haar regiedebuut op Netflix veegt ze haar portfolio alles behalve onder de mat, want The Unforgivable is een mokerstag van een Engelstalige film. Met een cinematografie gelijkaardig aan een Unbelievable of een Seven Pounds volgt Unforgivable misschien de typische Netflix-content op het vlak van productie, maar het is toch anders. De muziek is gripping en stuurt je rustig maar zeker in het verhaal van de getormenteerde Ruth Slater. Sandra Bullock brengt daarbij misschien wel één van haar beste acteerprestaties ooit die je gerust op hetzelfde niveau kan plaatsen als Charlize Theron in Monster. Zou ze haar succes uit Gravity opnieuw kunnen herhalen? But that’s not it…The Unforgivable houd je stevig op jouw zitplaats dankzij ondersteuning door namen zoals Vincent D’Onofrio, Jon Bernthal, Rob Morgan & Viola Davis, om de kijker na pakweg 3/4-film met een aantal ferme cliffhangers van jouw stoel te blazen. Daarbij doen we opnieuw petje af voor Netflix die met haar selectie aan films in 2021 wel eens het meeste aantal titels in onze top 10 zal krijgen voor een filmdistributeur.

Kortom, met The Unforgivable kiest Sandra Bullock opnieuw voor Europees toptalent achter de camera en dat landt wederom stevig op de baan. Wat een filmjaar voor Netflix België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter