King Richard recensie op American Black Film Festival 2021

King Richard recensieKing Richard *****

Regie: Reinaldo Marcus Green (Joe Bell, Monsters and Men)

Met Will Smith, Aunjanue Ellis, Saniyaa Sidney, Demi Singleton, Tony Goldwyn, Jon Bernthal, Andy Bean, Kevin Dunn, Craig Tate,…

Speeltijd: 138′

Ga kijken als je hield van Battle of the Sexes & Borg vs. McEnroe.

Het verhaal: Gebaseerd op het waargebeurde verhaal dat de wereld zal inspireren, volgt King Richard van de reis van Richard Williams, een onverschrokken vader die een belangrijke rol speelde bij het opvoeden van 2 van de meest buitengewoon begaafde atleten aller tijden, die uiteindelijk tennis zullen veranderen voor altijd.

Serve Serena Williams GIF by King Richard - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: MoviePulpers, we zijn terug naar af sinds de coronacrisis. Netflix mag zijn globale releases voor films & series hebben gelijkgesteld over de hele wereld, Disney Plus geeft er een creatieve invulling aan door bvb. te beginnen met een serie in Europa terwijl ze al volledig uit is in de VS (zo gaat het vaak met Star-producties door FX & Hulu), Canal+ stribbelt een beetje tegen voor zijn releases op Netflix, maar Warner gaat nog een stukje verder. Daar krijgen we geen releases op Streamz voor grote bioscoopfilms en in sommige gevallen wordt er niet gereleaset (Many Saints of Newark, Fresh Prince of Bel Air Reunion) of vertraagd gepland in cinema’s of op home entertainment. Zo is het gesteld met King Richard, de nieuwe Warner Bros-film met Will Smith over het leven van de vader van Venus & Serena Williams die in Europa gepland zal worden tijdens het Oscar-seizoen van 2022.

xxxxx

Kijk, we begrijpen deze reflex ergens. Er zijn dit jaar heel veel films te releasen en het is altijd een risico op films uit te brengen. Bioscoopfilms hebben vaak een hoog productiebudget in te lopen, er zijn marketing- & distributiekosten bij het releasen van een film in België en als er dan geen kat gaat naar kijken omdat de context er niet is, dan kunnen we dit nog enigszins begrijpen. Maar met King Richard begrijpen we de keuze niet… Het levensverhaal van Richard Williams is er immers een universele. Welke ouder wil er nu zijn kinderen niet de kans geven om te groeien tot de absolute top in sport of cultuur? Tennis is bovendien een geliefde sport in de wereld en als je dan weet dat het gaat over de carrières van tennistalenten Venus & Serena Williams met Will Smith in de hoofdrol, wat houdt een mens tegen?

Will Smith Love GIF by King Richard - Find & Share on GIPHY

Warner, heb vertrouwen in wat je brengt, want King Richard is absolute top. Het is immers perfect geëdit door regisseur Reinaldo Marcus Green & zijn team ondanks de speelduur van meer dan 2 uur en geloof ons als we zeggen dat het de beste prestatie van Will Smith is sinds 7 Sounds & Ali. Een mooie ondersteuning door Aunjanue Ellis, Saniyaa Sidney, Demi Singleton & Jon Berenthal mag je ook verwachten en hoewel King Richard een romantische interpretatie zal zijn van de feiten, is de combinatie van emotie & toewijding voortreffelijk verwerkt in het verhaal (ik kon er als voormalig topsportatleet amper mijn tranen voor houden). Een effectiënte cinematografie door Robert Elswit (Nightcrawler, There Will be Blood) maakt het eindproduct af zoals de perfecte verpakking van een elektrotoestel. Tot slot is Beyoncé helemaal terug met haar nieuwe hit Be Alive voor King Richard.

Met andere woorden, game, set, match! King Richard is een legendarische film dankzij het acteerwerk van Will Smith & de perfecte editing door regisseur Reinaldo Marcus Green. 10/10!!  Zet die Oscars maar klaar!!!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter