The Suicide Squad recensie op iTunes

Suicide Squad 2021 recensie door James GunnThe Suicide Squad ***

Regie: James Gunn (Brightburn, Guardians of the Galaxy-films)

Met Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman, Jai Courtney, Peter Capaldi, David Dastmalchian, Daniela Melchior, Michael Rooker, Alice Braga, Pete Davidson, Joaquín Cosio, Juan Diego Botto, Storm Reid, Nathan Fillion, Steve Agee, Sean Gunn, Mayling Ng, Flula Borg, Jennifer Holland, Tinashe Kajese, Sylvester Stallone, Viola Davis, Taika Waititi,…

Speeltijd: 132′

Ga kijken als je hield van Deadpool 2 & Suicide Squad.

Het verhaal: Welkom in de hel, ofwel Belle Reve, de gevangenis met het hoogste sterftecijfer in de VS. Hier zitten de allerergste superschurken gevangen. En zij doen alles om hun vrijheid terug te winnen, zelfs al moeten ze zich daarvoor aansluiten bij de ultrageheime en dubieuze Task Force X. Ook dit keer is het weer alles of niets voor een bonte verzameling slechteriken, bestaande uit Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin en natuurlijk de geliefde psychopaat Harley Quinn. Zwaarbewapend worden ze op Corto Maltese gedropt, een afgelegen eiland waar het wemelt van de vijanden. Om hun vernietigingsmissie te voltooien moet de Squad door een jungle vol militanten en guerrillatroepen trekken. Ze worden bijgestaan door kolonel Rick Flag die ze in toom moet zien te houden, terwijl de technici van Amanda Waller intussen alles volgen wat ze doen. Ook nu weer kan één verkeerde beweging ze hun leven kosten. En het gevaar komt uit elke hoek: vijanden, teamgenoten en Waller zelf. Wie slim is, kan dus maar beter geen geld op ze inzetten.

De cast van The Suicide Squad recensie door James Gunn

Ons verdict: Genoeg gespeeld! DC Film mag dan misschien Zack Snyder’s Justice League hebben toegelaten, de Ayer Cut van het vorige Suicide Squad komt er niet en dat betekent dat regisseur James Gun tijdens zijn ontslag bij Marvel Studios zijn visie mag geven op The Suicide Squad.

Idris Elba in The Suicide Squad recensie door James Gunn

Het draaiboek van regisseur James Gunn is gekend: Veel fun & games, maar vooral een beetje spelen met het hele comic book-gegeven. Dat heeft deze versie van The Suicide Squad een hele andere invulling dan zijn voorganger waarin Warner Bros. het toch vooral serieus wilde houden. Maar het werkt, maar hij is in het algemeen toch beter dan zijn voorganger door David Ayer. Tegenover Guardians of the Galaxy maakt The Suicide Squad het grote verschil vanwege zijn Rated R-beelden, maar je moet de KNT-label toch vooral vergelijken met de 2de Deadpool-film. Het blijft in zijn hele opzet toch nog wat speels & komisch, waardoor je niet zo zal schrikken als pakweg een Spiral of Brightburn. Van de hele cast komen Idris Elba & Margot Robbie er natuurlijk als de sterkste uit met Joel Kinnaman, David Dastmalchian, John Cena, Storm Reid & Viola Davis die mooi volgen, maar de rest van de cast is algauw kanonnenvlees voor de camera van Gunn. Ook is de CGI van King Shark, ingesproken door Sylvester Stallone, van het niveau van Groot uit Guardians of the Galaxy. Alle figuren krijgen wel hun tijd onder de zon. Met een speelduur van meer dan 2 uur is The Suicide Squad tot slot veel te lang.

Kortom, Warner Bros maakt komaf met zijn Snyderverse-versie van Suicide Squad. James Gunn maakt er opnieuw een aanvaardbaar zooitje van met The Suicide Squad, maar we zijn niet tevreden over de Rated R-rating. Nu beschikbaar op iTunes & andere VOD-platformen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter