The New Mutants recensie

The New Mutants recensieThe New Mutants ***

Regie: Josh Boone (The Fault in Our Stars)

Met Blu Hunt, Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Henry Zaga, Alice Braga, Happy Anderson,…

Speelduur: 94′

Ga kijken als je hield van Darkest Minds & andere X-Men-films zoals Dark Phoenix & Apocalypse.

Het verhaal: Dani Moonstar ontwaakt in een hospitaal nadat haar indianenstam is aangevallen. Daar weet dokter Reyes haar te vertellen dat ze de enige overlevende is van een orkaan en dat ze een mutant is. Het hospitaal dient volgens Reyes om jonge mutanten op te volgen, waardoor ze beter leren met hun krachten om te gaan. Naast Dani zijn er nog vier andere jongeren, ieder met een zwaar verleden dat te maken heeft met hun mutatie. Maar Dani haar krachten geven zich niet gemakkelijk prijs.

The New Mutants recensie met Anya Taylor-Joy

Ons verdict: Disney heeft zijn dikke portemonnee op tafel gelegd om er voor te zorgen dat ze quasi het hele Marvel-universum in handen hebben. Maar al van meet af aan wist het Huis van de Muis niet goed wat te doen met het ‘speelgoed’ dat het kocht. De X-Men-franchise kreeg zo een stevige dreun met X-Men: Dark Phoenix en ook The New Mutants kent een aarzelende start met ontelbaar uitstel en een roemloze release aan het einde van de coronazomer. Maar te zwijgen over de boycot van Amerikaanse recensenten die niet door 20th Century Studios & Disney werden uitgenodigd om de film te zien voor het grote publiek.

De cast van The New Mutants recensie

The New Mutants probeert zich al van bij de start te verkopen als een horrorfilm in het X-Men-universum. Het lijkt wel alsof ze dachten: Logan was ook een heel ander genre dan de gemiddelde superheldenfilm en was een immens succes, dus waarom gaan we niet nog donkerder?” Wat je uiteindelijk krijgt, is een middelmatige horrorfilm die tjokvol clichés zit. De personages hebben wel een beetje achtergrond, maar zijn heel oppervlakkig. Uiteraard zit er ook een irritant persoon tussen, een stil persoon, een macho,… Je kan het eigenlijk allemaal wel een beetje voorspellen. Als je denkt dat Maisie Williams (Game of Thrones) of Charlie Heaton (Stranger Things) de film wel rechthouden, dan moet ik je spijtig genoeg teleurstellen. Niet dat ze slecht speelden, maar we zijn simpelweg beter gewend. De spanning wordt wel lekker strak gehouden, mede omdat de film grafisch heel mooi in elkaar zit. De locatie is perfect voor dit soort films en ook de special effects zijn om vingers & duimen bij af te likken. Hierdoor krijgt de film een fijn popcorn-gehalte zonder dat je de neiging hebt om in slaap te vallen.

Kortom, The New Mutants is niet meteen een film die je met een mondmasker wil trotseren in een bioscoopzaal, maar ideaal om eens ’s avonds in de zetel thuis te bekijken wanneer je te moe bent om echt te moeten nadenken, maar toch vermaak wil worden.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter