M.O.D.O.K. recensie op Star van Disney Plus België [eerste indruk]

M.O.D.O.K. recensie op star van Disney Plus België [eerste indruk]M.O.D.O.K. ***

Bedenkers: Jordan Blum & Patton Oswalt / Regie: Alex Kamer & Eric Towner

Met de stemmen van Patton Oswalt, Jon Hamm, Whoopi Goldberg, Nathan Fillion, Bill Hader, Ben Schwartz, Wendi McLendon-Covey,…

peeltijd: 10 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Wallace and Gromit, The Simpsons, Shaun the Sheep & Family Guy.

Het verhaal: Superschurk M.O.D.O.K. wordt gedwongen A.I.M. te verkopen aan Big Tech bedrijf GRUMBL. In de strijd om zijn heerschappij over A.I.M. en werelddom.inant.ie, dreigt hij te verliezen wat hem het kostbaarste ligt, nl. zijn familie.

M.O.D.O.K. recensie op star van Disney Plus België [eerste indruk]

Ons verdict: Vele fans van comics weten al een tijdje dat het stripimperium van Marvel een groot onderdeel van Amerikaanse cultuur  is geworden, maar heel wat cinefielen & filmprofessionals zien dat anders. Het stripheldengenre wordt gezien de post-moderne western die op een bepaalde dag zal uitdoven. Brood en spelen voor het volk. Maar Disney is niet van plan zijn investeringen in rook te laten opgaan als één of andere gek een vreemde tweet uitstuurt (we feel you, crypto-beleggers) en wil de filmliefhebber kost wat kost tonen dat de Marvel over genres heen kan stijgen. Kevin Feige en het team bij Marvel Studios gaven daarom de macht aan Jordan Blum & Patton Oswalt om een stop motion animatieserie te maken over slechterik M.O.D.O.K, afkorting voor Mental Organism Designed Only for Killing. Dat kan passen na een sitcom revival (WandaVision) & een actie- spionagethriller (Falcon and the Winter Soldier)!

Met de humor van Family Guy & The Simpsons zijn de makers van M.O.D.O.K. klaar om een stevige dosis stopmotion animatie te brengen op het niveau van een Wallace and Gromit, Shaun the Sheep en Buurman & Buurman. Toegegeven, bijster origineel is het niet, gezien het plot bijna laat denken aan Pinky and the Brain voor de vele 80ies kids die destijds gekluisterd aan de buis zaten met Cartoon Network. Maar goed, het is opnieuw een verademing voor Marvel die een nieuw filmvorm omarmt. Verwacht weliswaar geen al te grote odes naar verschillende stopmotion-klassiekers of verwijzingen naar de MCU. De Marvel-tegenhanger van Brainiac staat volledig op zichzelf. Tot slot zijn de snelle oneliners door acteur & bedenker Patton Oswalt in M.O.D.O.K. de troef van de nieuwe HULU-serie die beschikbaar is op Star van Disney Plus België vanaf vandaag. Alle lof voor al het intensieve werk van de acteur die in het verleden nog zijn stem ontleende aan Remy uit Ratatouille voor Pixar.

Kortom, met M.O.D.O.K. op Star van Disney Plus zetten Marvel Studios opnieuw een nieuwe genre in de kijker, maar het vergelijken met een WandaVision is niet aan de orde.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter