Sky Rojo recensie op Netflix België [eerste indruk]

Sky Rojo recensie op Netflix BelgiëSky Rojo ** 1/2

Regie: Álex Pina & Esther Martínez Lobato (La Casa de Papel)

Met Enric Auquer, Lali Espósito, Asier Etxeandia, Verónica Sánchez, Yany Prado, Miguel Ángel Silvestre,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van White Lines.

Het verhaal: Hoeren Coral, Wendy & Gina beginnen aan een wanhopige reis op zoek naar vrijheid en komen oog in oog te staan met alle mogelijke gevaren. Maar niets is te veel wanneer 5 minuten langer in leven blijven het enige is dat telt. De vrouwen moeten met vastberadenheid, een vooruitziende blik en een gezond gevoel voor humor er voor zorgen dat ze niet worden ingehaald door de realiteit.

De cast van Sky Rojo op Netflix België

Ons verdict: Alex Pina en zijn Canadees productiehuis achter de monsterhit La Casa de Papel waagt zich aan een nieuwe uitdaging: De goedkope B-films van de jaren stilletjes (mogen we dat al zeggen?) terug tot leven brengen op Netflix met een Latijns-Amerikaans tintje. 2 van ‘s werelds beste regisseurs, Quentin Tarantino & Robert Rodriguez, beten hun tanden steeds stuk op het genre met hun filmproject Grindhouse (Death Proof, Planet Terror), maar goed, zij hadden de macht niet die Netflix vandaag de dag wel heeft. Dat geeft de populairste streamingdienst van de wereld ruimte om te experimenteren met een serie zoals Sky Rojo.

xxxx

Hoewel de zet heel gewaagd is van Alex Pina, Esther Martinez Lobato & Netflix, is Sky Rojo alles behalve een succes in onze ogen en dat heeft verschillende redenen. Als je Latin Pulp tot leven wil brengen, dan moet je er effectief 100% voor gaan. Anders werkt het niet. Wat doet Pina? Dezelfde editing van zijn voorgaande televisieseries toepassen op Sky Rojo en dat is een slechte keuze. Enkel door het genre een hyperkinetische cut te geven à la Crank geraak je ermee weg. Bovendien speelt deze aarzeling in de editing in op de rest van het gebeuren, want de acteerprestaties zijn daardoor minder overtuigend & de donkere humor komt daardoor minder goed tot uiting. Het enige wat hyperkinetisch overkomt, is de ontzettend snelle Spaanse dialogen in Sky Rojo en ook dat was geen goede zet om als kijker goed te blijven volgen. Tot slot toch nog even melden dat het niet allemaal slecht nieuws is: Sky Rojo is opnieuw een verzorgde Europese Netflix-productie met fraaie beelden, een mooie enscenering en een nu al iconische verschijning van de hoofdcast Lali Espósito, Verónica Sánchez & Yany Prado.

Met andere woorden, onze liefde voor Alex Pina is nog steeds nihil, Sky Rojo brengt daar weinig verandering in.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter