De Oost komt op 13 mei 2021 ook naar Belgische bioscopen

Zoals geweten gaat ook internationale streamingdienst Amazon lokaal met de eerste Nederlandstalige film De Oost. De Oost, geregisseerd door Jim Taihuttu (Wolf, Rabat) en in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Aladdin) & Martijn Lakemeier (Oorlogswinter), gaat over een onverteld verhaal uit de Nederlandse geschiedenis: de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Op donderdag 13 mei 2021 zal de Nederlandse film beschikbaar zijn op Prime Video België, maar op dezelfde dag zal het ook beschikbaar zijn in kleine Belgische stadsbioscopen zoals Lumière Cinema, Cinema Aventure & meer als de coronamaatregelen dit toelaten. De film is beschikbaar voor Prime-leden in België zonder extra kosten voor hun lidmaatschap.

De Oost poster op Amazon Prime Video

Reactie van Jim Taihuttu, regisseur van De Oost:

“Tijdens mijn onderzoek naar de geschiedenis van mijn voorouders van de Molukse eilanden, stuitte ik op een hele oorlog waar ik op school nooit iets over had gehoord en waar in Nederland ook geen films over bestonden. Naarmate ik er meer over begon te lezen en meer ooggetuigen sprak, werd de wens om als filmmaker iets met dit onderwerp te doen steeds sterker. Dit resulteerde in het verhaal van De Oost. Ik ben blij dat Amazon Prime Video niet alleen heeft geholpen om De Oost te voltooien, maar ook heeft geholpen door een bijdrage te leveren in deze onzekere tijden voor de bioscopen. Ik kijk erg uit naar de ontwikkelingen van de combinatie van auteursfilms en streamingdiensten in de komende jaren.”

Chris Bird, Head of Content Europe, Amazon Prime Video staat Jim bij:

“We zijn blij dat we deze langverwachte Nederlandse film, De Oost , naar Prime Video-klanten in Nederland kunnen brengen. Deze belangrijke en onderscheidende titel wordt toegevoegd aan onze selectie van populaire films en tv-programma’s die beschikbaar zijn op de dienst, allemaal inbegrepen bij een Prime-lidmaatschap. We zijn er op gericht waarde toe te voegen aan het Prime-lidmaatschap voor klanten in Nederland, door nieuwe Nederlandse titels, evenals bekroonde Amazon Original en exclusieve tv-series, en de nieuwste film releases, allemaal beschikbaar te maken op Prime Video.”

Vanaf 13 mei 2021 op Amazon Prime Video, door regisseur Jim Taihuttu (Wolf, Rabat), met in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin) & Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Hollands Hoop), geniet van De Oost trailer onderaan.

SYNOPSIS: Indonesië, 1946. Johan is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk. Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

De Oost - Jager Prooi A

DeOost JagerProoi B

DeOost JagerProoi C

DeOost JagerProoi D

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.