In productie Sneeuwspoor van schrijver Rudy Morren

In productie: Vlaamse film Sneeuwspoor van Rudy Morren

Filmdistributeur The Searchers die in de Benelux verantwoordelijk is voor de distributie meerwaardefilms zoals I Tonya, Hustlers, Den of Thieves, Beautiful Boy & meer, neemt een grote nieuwe stap, want het gaat met de Vlaamse film Sneeuwspoor zijn eerste film produceren. Rudy Morren, gevierd acteur en scenarioschrijver, schreef Sneeuwspoor en laat de film in handen van The Searchers. Hij debuteerde als auteur in 2019 met Wild Vlees, een roman over 3 broers die toevlucht zoeken op de ouderlijke boerderij, elk op de vlucht voor hun eigen demonen. Een jaar later bracht hij Sneeuwspoor uit, die meteen de prestigieuze Hercule Poirotprijs (de prijs voor beste Vlaamse misdaadroman) in de wacht sleepte en momenteel zijn 3de druk ingaat.

Elise Van Marcke, producent van de film & Managing Director van The Searchers:

“Het gebeurt zelden, maar net zoals er onverwachts een lichtstraal kan doorbreken in een donker wolkendek zo krijgen we soms geheel onverwacht een helder beeld uit de toekomst wanneer we iets ontdekken dat ons enthousiasmeert en inspireert. Zo voelde ik me toen ik voor het eerst de roman ’Sneeuwspoor’ in mijn handen kreeg en toen deze meteen de Hercule Poirotprijs won, zaten we al aan de onderhandelingstafel om de filmrechten te kopen. We zijn erg blij dat we met The Searchers de filmrechten hebben aangekocht en zo een eerste productie op poten kunnen zetten.”

Auteur Rudy Morren is blij dat zijn boek in goede handen is bij The Searchers Benelux:

“Toen The Searchers mij benaderde met het voorstel om de filmrechten van mijn boek te kopen voelde ik mij zeer gevleid. Nadat ‘Wild Vlees’ uitkwam, was ik oprecht verrast dat het zo positief ontvangen was. Ik was zeer benieuwd of wat ik had geschreven niet alleen de critici maar ook de lezers kon boeien. Dat nu mijn tweede boek binnenkort verfilmd wordt, is weer een enorm compliment en ik kijk dan ook erg uit naar het resultaat.”

SYNOPSIS: In Sneeuwspoor is gynaecoloog Peter tijdens een sneeuwstorm getuige van een verkeersongeval op een verlaten weg. Tijdens de verzorging van de 2 zwaargewonde slachtoffers komt hij erachter dat ze de daders zijn van de moord op zijn vrouw een jaar eerder en dat ze de enige zijn die weten waar zijn dochter is, die sinds de moord wordt vermist. Wat volgt is een dodelijke tweestrijd waarin hij moet kiezen tussen wraak en de waarheid over zijn dochter.

Momenteel wordt er gewerkt aan de screenplay (adaptatie van het boek naar een filmscenario) en zijn de 1ste stappen richting de verdere ontwikkeling van het filmproject gezet. Naast de rol als producent, zal The Searchers ook de distributie van de film in de Benelux voor zijn rekening nemen.

De film wordt eind 2024 op het grote doek verwacht.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.