Waarom past Marvel Studios Captain Marvel 2 aan naar The Marvels?

The Marvels logo

Groot nieuws in het begin van de week, MoviePulpers, met Marvel Studios die zijn slate van toekomstige Phase 4 films voor 2022 en verder aanpaste na de impact van de coronacrisis. Opvallend was dat Captain Marvel 2 gerebrand wordt naar The Marvels met heel wat vragen als gevolg van fans. Nu biedt Marvel Studios wat duidelijkheid waarom de film van titel wordt aangepast.

Het is geen geheim dat Walt Disney & Marvel niet 100% tevreden waren met de resultaten van Captain Marvel. Marvel’s versie van Superman deed het verre van slecht aan de internationale box office met 1,13 miljard dollar omzet, maar het brak geen potten onder de fanbase vanwege o.m. de geslachtaanpassing (Captain Marvel is initieel een man in de comics). Dat maakt de toekomst onzeker voor deze nieuwe film. Daarom toont Marvel Studios voor zijn opvolger meer ambitie door simpelweg meer (gekende) figuren te introduceren:

“Marvel Studios’ The Marvels will feature Brie Larson returning to the role of Captain Marvel/Carol Danvers. In the film, she’ll be joined by Teyonah Parris, who was first introduced as adult Monica Rambeau in Marvel Studios’ WandaVision, along with Iman Vellani, who will appear as Ms. Marvel in the upcoming Disney+ series of the same name. Prepare to experience it and fly higher, further, and faster with the film, directed by Nia DaCosta!”

Aan de logline van The Marvels is het duidelijk dat de Disney Plus-shows nu een duidelijk link zullen krijgen met de MCU-films. Zo zullen nl. Iman Vellani uit Ms. Marvel & Monica Rambeau uit WandaVision meespelen in de opvolger van Captain Marvel naast Carol Danvers uit de Captain Marvel-film. Dat is niet geheel onbegrijpelijk, gezien de coronacrisis de Marvel TV-show qua populariteit de lucht hebben in gegooid. Op deze manier maakt Marvel Studios opnieuw een nieuw team, gezien team-up films het duidelijk beter doen aan de box office dan individuele films over een superheld. En het zal ook wel helpen voor Disney’s imago dat alle teamleden vrouwen zijn in The Marvels.

De volledige slate van Marvel Studios Phase 4 kan je hier bekijken.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter