Beckett recensie op Netflix België

Beckett recensie op Netflix BelgiëBeckett **** 1/2

Regie: Ferdinando Cito Filomarino (Antonia.)

Met John David Washington, Alicia Vikander, Boyd Holbrook, Vicky Krieps,…

Speelduur: 108′

Ga kijken als je hield van U.S. Marshalls, The Fugitive & Enemy of the State.


Het verhaal: Na een tragisch auto-ongeluk in Griekenland belandt de Amerikaanse toerist Beckett midden in een gevaarlijk politiek complot. Hij moet vluchten voor zijn leven.

John David Washington in Beckett Netflix recensie
Ons verdict: Italiaanse cineast Luca Guadagnino is mooie stappen aan het zetten in Hollywood. Geboren in Palermo heeft hij al mooie films buiten zijn eigen land opgezet zoals A Bigger Splash, Suspiria & zijn telg Call me by your Name. Op zijn 50ste is hij misschien nog niet klaar voor zijn pensioen, maar dat betekent niet dat hij zijn volgelingen geen kans wil geven. Zo krijgt zijn assistent-regisseur Ferdinando Cito Filomarino de kans om op kosten van Guadagnino  een internationale film te maken met niemand minder dan John David Washington in de hoofdrol. Netflix hapte toe en maakte er zijn eerste Griekse Original film.

Beckett laat de gloriedagen van de vluchtfilms in het begin van de jaren ’90 met The Fugitive, Enemy of the State & U.S. Marshals heropleven, maar gooit daarbij wel alle Amerikaanse clichés overboord. De protagonist is niet alleen zo kwetsbaar als John McClane, hij is nl. niet zo goed in vluchten wat hem net die extra dimensie van realiteit geeft. Met intelligente camerashots toont Ferdinando Cito Filomarino bovendien dat men een realistische film ook spannend kan maken zonder al teveel Hollywoodiaanse actie & spektakel. Het is nl. het mysterie & complot dat zijn werk doet in Beckett. Toegegeven, de praktische special effects konden beter, maar met zo’n krachtig einde vergeef je het de crew vrij snel dat ze roeiden met de riemen die ze hadden.

Kortom, Beckett is een intelligente versie van The Fugitive door de Italiaanse cameraman van Call You by your Name, Suspiria & A Bigger Splash. Opnieuw een sterke zet van Netflix om Europese cinema een kans te geven op zijn streamingdienst.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter