Vlaamse Sing 2 recensie op iTunes

Vlaamse Sing 2 recensie op iTunesSing 2 ***

Regie: Garth Jennings & Christophe Lourdelet (Sing)

Met de Vlaamse stemmen van  Daan Stuyven, Alex Agnew, Rik Verheye, Vicky Florus, Louis Thyssen, Billie Leyers, Walter Baele, Sien Eggers, Katelijne Verbeken, Marc Stroobants, Herbert Flack, Jennifer Heylen, Lotte Declercq, Oonagh Jacobs,…

Speeltijd: 110′

Ga kijken als je hield van Trolls World Tour & Sing.

Het verhaal: In SING 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster (ingesproken door het legendarische muziekicoon Bono, die hiermee zijn eerste stemrol heeft in een animatiefilm) ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

Ons verdict: MoviePulpers, aan de alleenheerschappij van Pixar & Disney in het animatiegenre moest een einde komen en het was niet DreamWorks of Blue Sky die zorgde voor een omwenteling. Het was eerder Illumination, het animatiestudio van Universal, die met zijn Minions de wereld veroverde. Het kon weliswaar niet enkel teren op deze figuurtjes alleen, dus kwam het met een aantal andere initiatieven (Huisdiergeheimen & De Grinch moeten de bekendste zijn) waaronder Sing met koala Buster Moon. Deze was vanwege zijn teleurstellend animatiewerk echter ondermaats, maar kreeg toch een vervolg met een internationale ensemblecast van Matthew McConaughey, Scarlett Johansson, Reese Witherspoon, Taron Egerton & zelfs artiesten zoals Pharrell Williams & Bono van U2. In Vlaanderen werden dit namen zoals Daan Stuyen, Alex Agnew, Billie Leyers & Herbert Flack.

Wat kunnen we zeggen over Sing 2? Op het vlak van animatie & special effects is het een heel stuk vooruit gekomen en is het één van de betere in de business. Snaps for Illumination! Het concept om als kijker achter de schermen te worden getrokken van ‘een science fiction opera’ à la Star Wars smaakt ook naar meer en de selectie van songs uit Sing 2 zijn geslaagd met het niveau dat stijgt naar Trolls Wereldtour. Het charisma van de figuurtjes is weliswaar een ander paar mouwen, want hoewel smaakmaker Miss Crawly menig maal de show steelt en Buster Moon af & toe een gekke kop trekt, blijft het daar een beetje bij. Nieuwe figuurtjes zoals Bono’s Clay Calloway, Halsey als Porsha of Bobby Cannavale’s Mr. Crystal veranderen daar weinig aan. Met een speelduur van bijna 2 uur is het misschien wat overkill, maar we moeten toegeven dat de geslaagde opbouw & structuur je zonder problemen door de animatiefilm voor jong & oud zal loodsen. Wel, jong valt in twijfel te trekken, gezien het vallend oog van Miss Crawly niet bepaald in de smaak zal vallen bij de kleine kijkertjes onder ons.

Kortom, Sing 2 is eindelijk op niveau voor een Illumination-film en de geslaagde productie zal je doorheen de animatiefilm halen als ouder. Voor de kleintjes geïnteresseerd in zang zal het er ook door kunnen, hoewel sommigen het een beetje scary zullen vinden. Enfin, gemengde gevoelens dus!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter