Man vs Bee Netflix logo

Man vs Bee recensie op Netflix België

Man vs Bee recensie op Netflix BelgiëMan vs Bee ***

Bedenker: William Davies (Puss in Boots) / Regie: David Kerr (Johnny English Strikes Again)

Met Rowan Atkinson, Jing Lusi, Julian Rhind-Tutt, Claudie Blakley, Daniel Fearn, Chizzy Akudolu, Aysha Kala, Tom Basden en een anonieme bij.

Speeltijd: 10 afleveringen / 10 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Tom & Jerry en Mr. Bean’s Holiday.

Het verhaal: Een man is in oorlog met een bij terwijl hij op een luxe herenhuis let. Wie zal er winnen en welke onherstelbare schade zal daarbij worden aangericht?

De digitale bij in Man vs Bee recensie op Netflix België

Ons verdict: Ik weet niet hoe het met jullie zit, MoviePulpers, maar wij zijn schaterlachend opgegroeid met de videocassettes van Mr. Bean op de bus richting sneeuwvakantie. Samen met Blackadder blijft Rowan Atkinson één van de genieën van hedendaagse komedie hoewel hij sinds de jaren ’90 zichzelf niet heeft over stegen. De Johnny English-films waren als parodie op James Bond altijd leuk zonder meer.

Rowan Atkinson in Man vs Bee recensie op Netflix België

Man vs Bee gaat daar geen verandering in brengen, gezien de Britse acteur opnieuw met dezelfde crew werkt als voorheen. Man vs Bee zit dan ook in hetzelfde jasje als de films door regisseur David Kerr en de storytelling wordt opnieuw gedaan door William Davies die met zijn pen op Johnny English zat. Veel hangt dus af in hoeverre Atkinson zichzelf terug kan vinden als alternatieve versie van Bean en dat doet hij deels met de scènes tussen politieagent (door acteur Tom Basden) bij de deur uitblinkt en zijn interacties met moderne technologie in de huiskamer. Maar verder zijn de beste stoten te zien in de trailer wat we toch wel een spijtige zaak vinden, zeker met zo’n opbouw hadden we echt wat extra verwacht. Tot slot binget Man vs Bee met 10 minuten per aflevering vlot en wordt er een mooie einde aan de saga met de bij gebreid.

Kortom, Man vs Bee is de Tom & Jerry voor volwassenen. Niet het beste werk van Rowan Atkinson, maar zeker amusant. Vanaf vandaag te zien op Netflix België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter