I Am Groot logo

I Am Groot recensie op Disney Plus België

I Am Groot recensie op Disney Plus BelgiëI Am Groot ***

Regie: Kirsten Lepore (Everything Everywhere All at Once)

Met de stemmen van Vin Diesel & Bradley Cooper

Speeltijd: 5 afleveringen / 5 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van andere schattige kortfilmpjes van Disney-franchise zoals Olaf.

Het verhaal: Er zijn geen Guardians of the Galaxy zonder de ondeugende peuter Groot! Dus zet je schrap voor nieuwe avonturen met Baby Groot waarin hij opgroeide – en in de problemen kwam – tussen de sterren in de Melkweg.

I Am Groot recensie op Disney Plus België

Ons verdict: MCU-ers, jullie zijn ongetwijfeld op de hoogte dat publiekslieveling Baby Groot zijn eigen kortfilmpjes krijgt met I Am Groot op Disney Plus België na de geslaagde aanwezigheid in de Guardians of the Galaxy-films. Daarbij hoorde fans al een beetje vragen naar het nut van het concept, maar niemand kan ontkennen hoe de stem van Vin Diesel de harten van Marvel-fans jong & oud verwarmd. Bovendien is Baby Groot een dikke hit bij de nieuwe generatie Alfa en dan ook de perfecte springbok om deze generatie naar het stripuniversum van Marvel te brengen.

I Am Groot recensie op Disney Plus België

Dat gezegd zijnde moet we wel bekennen dat I Am Groot niet de meest geslaagde uitwerking heeft. OK, de animatiebeelden zijn weer op niveau voor een Marvel-productie, maar de added value van zijn avontuurtjes zijn ver zoek en ook zijn de kortfilmpjes minder goed dan de algemene verschijningen van Baby Groot in de Guardians of the Galaxy-films. Bovendien heeft Disney met Pixar al een zekere kwaliteit op het vlak van kortfilms met Lifted, Piper, Bao,… en daar kan deze I Am Groot spijtig genoeg niet aan tippen. Het recente Olaf Presenteert… blaast o.m. I Am Groot van zijn sokken. Maar goed, het heeft zijn fanbase en zal ook de jongsten opnieuw naar de franchise brengen, dus in die zin is het mission accomplished voor Disney Plus & Marvel Studios.

Kortom, I Am Groot is niet op niveau van andere Disney- of Pixar-figuurtje, maar het introduceert de kleintjes wel op een ludieke manier aan de Marvel Cinematic Universe. Nu te streamen op Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter