Samaritan recensie op Amazon Prime Video

Samaritan recensie op Amazon Prime VideoSamaritan ****

Regie: Julius Avery (Overlord)

Met Sylvester Stallone, Pilou Asbaek, Dascha Polanco, Javon Walton, Sophia Tatum,…

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van Falcon and the Winter Soldier & Black Adam.


Het verhaal: De 13-jarige Sam Cleary vermoedt dat zijn mysterieuze en teruggetrokken buurman Mr. Smith eigenlijk een legende is die zich in het volle zicht verbergt. 20 jaar geleden werd de superkrachtige burgerwacht van Granite City, Samaritan, dood gemeld na een vurig magazijngevecht met zijn rivaal, Nemesis. De meesten geloven dat Samaritaan is omgekomen in het vuur, maar sommigen in de stad, zoals Sam, hebben hoop dat hij nog leeft. Nu de misdaad toeneemt en de stad op de rand van chaos staat, maakt Sam het tot zijn missie om zijn buurman uit zijn schuilplaats te halen en de stad van de ondergang te redden.

Sylvester Stallone in Samaritan recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Het is schandalig, filmliefhebbers, wat er gebeurt met de legacy van Sylvester Stallone. Sly is zowat één van de laatste grote actiehelden van de jaren ’80 &’90 en één van onze persoonlijke helden, de man mag dan misschien producent zijn op nieuwere Rambo- & Rocky-films, maar zijn mooie kroost zal niets meer verdienen van zijn werk wat hem toch wel gebroken achterlaat. Desondanks blijft de Amerikaan met een gemengde migratie achtergrond niet bij de pakken zitten en stoot hij zich voor het eerst op het superheldengenre, gezien er zoals terecht aangegeven door Michael Mann maar weinig interessant komt in het pure actiegenre waarin Sly & co zo groot werden.

Samaritan is al een geluk meer dan enkel Sylvester Stallone in een superheldenpakje met de gekende toeters & bellen zoals we mogen verwachten van hedendaagse comic book-verfilmingen. Julius Avery zit de puntjes op de i met de meer dan behoorlijke special effects & zelfs anime (yeah!), maar met zijn plot doet het de Marvel’s & DC’s van de wereld een poepje ruiken! Cast met Sylvester Stallone aan kop maar ook Pilou Asbaek als anarchistische antagonist speelt meer naar behoren zijn rol. Het geeft ons in het algemeen opnieuw zin om te genieten van de vrijdagavondfilm op stream, gezien Netflix er de laatste tijd niks van bakt. Tot slot weet Stallone hoelang een film moet duren om niet teveel te worden: 100 minuten is meer dan genoeg om een superhelden verhaal te vertellen. Zo hoort het jongens!

Kortom, Samaritan is meer dan Stallone in een superheldenrol, want het is de verrassende vrijdagavondfilm op stream deze week. Haal Amazon Prime Video opnieuw in huis (of haal het vanonder het stof) voor deze film en bereid je voor op Lord of the Rings: The Rings of Power.

Met dank aan Kenneth Peeters

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter