She Said filmrecensie

She Said recensieShe Said *** 1/2

Regie: Maria Schrader (Unorthodox)

Met Carey Mulligan, Zoe Kazan, Patricia Clarkson, Andre Braugher, Jennifer Ehle, Angela Yeoh, Keilly McQuail, Zach Grenier, Mike Houston, Ashley Judd,…

Speeltijd: 129′

Ga kijken als je hield van Spotlight & The Post.

Het verhaal: Megan Twohey & Jodi Kantor zijn 2 journalisten van de New York Times die samen één van de belangrijkste verhalen van een generatie publiceerden. Een verhaal dat mede verantwoordelijk was voor de #MeToo-beweging, dat een decennialange stilte doorbrak over seksueel misbruik in Hollywood en de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderd heeft.

She Said filmrecensie

Ons verdict: MoviePulpsters, het lijkt een jammere evolutie te zijn, maar het #MeToo-debat lijkt naar de achtergrond te verhuizen anno 2022. Pakweg 5 jaar geleden had je een film of serie enkel nog succes met een vrouwelijk hoofdpersonage, tegenwoordig wordt er gezocht naar een balans tussen gender & ras in verhaal, cast & crew. De Oosterse wereld lijkt ook meer & meer in protest te gaan tegen een feministische doctrine, terwijl de oorlog tussen Rusland & Oekraïne toont dat de continenten toenemend van mentaliteit wisselen. Een film zoals She Said met de Duitse regisseuse Maria Schrader & hoofdactrice Carey Mulligan is dan ook meer dan welkom in het huidige aanbod aan bioscoopfilms.

Universalpictures Shesaid GIF by 60 Second Docs - Find & Share on GIPHY

Duitse regisseuse Maria Schrader kwam verrassend in de schijnwerper met de Netflix-serie Unorthodox en gebruikt deze opportuniteit om haar stijl in een Amerikaanse langspeelfilm te introduceren. Het tempo siert Carey Mulligan die de camera maar al te graag op zich heeft in haar personage als journaliste die sterk in haar schoenen staat. Zoe Kazan volgt mooi met André Braugher & Patricia Clarkson die meermaals hun karakterkoppen opzetten als eindredacteurs van The Times. Goed acteerwerk zonder meer. She Said bouwt niet al te mooi op, moeten we toegeven, maar weet toch op het laatste een aantal gevoelige snaren te raken en daarbij zijn doel te bereiken. Het verhaal van Pulitzer-winnaars Jodi Kantor & Megan Twohey die filmproducent Harvey Weinstein terecht aan de schandpaal nagelde, is toch vooral één van indrukwekkend journalistiek werk met als rode draad een parendans tussen bidsprinkhanen en meet zich daarom met andere films in zijn genre zoals Spotlight & The Post. Tot slot is She Said vooral een veilige productie waarin de speelduur weer net iets teveel is van het goede.

Kortom, #MeToo is weer even terug met She Said dankzij mooie & tactische inbreng van Maria Schrader & Carey Mulligan.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter