Heart of Stone recensie op Netflix België

Heart of Stone recensie op Netflix BelgiëHeart of Stone ***

Regie: Tom Harper (The Aeronauts, Peaky Blinders)

Met Gal GadotJamie DornanMatthias Schweighofer, Alia Bhatti, BD Wong,…

Speeltijd: 125′

Ga kijken als je hield van Extraction & Red Notice.


Het verhaal: Een agente van de inlichtingendienst van een schimmige wereldwijde vredesorganisatie haast zich om te voorkomen dat een hacker zijn meest waardevolle en gevaarlijke wapen steelt.

Gal Gadot in Heart of Stone recensie op Netflix België

Ons verdict: MoviePulpers, DC is at it again. Wel een Wonder Woman 3, geen Wonder Woman 3… Menig Hollywood-ster heeft ongetwijfeld de buik vol van de bonzen bij Warner Bros Discovery. Gal Gadot zal het zichzelf weinig aantrekken. Ze heeft al heel wat goeds verwezenlijkt in franchises zoals Fast & Furious, maar ook op Netflix werd ze al volop gepromoot onder de actiefilm Red Notice. Nu is het aan zichzelf om een nieuwe spionage-franchise te starten op de internationale streamingdienst onder de naam of Heart of Stone.

Gal Gadot omtoveren tot een vrouwelijke versie van James Bond met Heart of Stone is niet echt goed verwoord door de Hollywood-pers. Heart of Stone heeft eerder de toon van de Mission Impossible-films met moderne snufjes, artificiële intelligentie en gewaagde actie die op het digitale scherm neerstrijken. Met een budget van zo’n 300 miljoen dollar heeft Heart of Stone alle toeters en bellen zoals we dit reeds zagen in grote blockbusters van Netflix zoals Extraction & Red Notice, maar toch blijft dit ondermaats tegenover een Mission Impossible of 007 die voorkeur geven aan praktische stunts tegenover de overvloedige CGI in exotische locaties zoals Lissabon, IJsland & Senegal. De vrouwelijk dimensie is een opluchting, maar het helpt niet dat ook deze spionagefilm hetzelfde thema van AI aankaart aan de Dead Reckoning-films. Tot slot hadden we eens iets krachtiger einde verwacht.

Kortom, we hadden iets meer verwacht van Gal Gadot en haar Heart of Stone. Sinds dit weekend beschikbaar op Netflix België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter