Red Notice recensie op Netflix België

Red Notice recensie op Netflix BelgiëRed Notice ***

Regie: Rawson Marshall Thurber (We’re the Millers, Central Intelligence, Skyscraper)

Met Gal Gadot, Ryan Reynolds, Dwayne Johnson, Ritu Arya, Chris Diamantopoulos, Daniel Bernhardt,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van 6 Underground, National Treasure & Jumanji: The Next Level.

Het verhaal: Naar aanleiding van een Red Notice van Interpol, een wereldwijde waarschuwing om ‘s werelds meest gezochte personen op te sporen, wordt FBI top-profiler John Hartley op de zaak gezet. Zijn grootschalige zoektocht brengt hem bij een gewaagde overval waar hij verplicht moet samenwerken met ‘s werelds beste kunstdief Nolan Booth om gezamenlijk de meest gezochte kunstdief ter wereld, “The Bishop” , op te pakken. Hun daaropvolgende turbulente trip volgt het trio over de hele wereld, van de dansvloer naar een afgelegen gevangenis, tot diep in de jungle. Maar de allergrootste uitdaging is wel dat ze constant met elkaar opgescheept zitten.

Gal Gadot & Dwayne Johnson in Red Notice recensie op Netflix België

Ons verdict: Weet je het nog, MoviePulpers? Groot nieuws in het begin van het filmjaar 2021: Na een vruchtvol coronajaar kondigde de grootste streamingdienst van de wereld zijn slate van Netflix-films aan met een grootse film met een budget van maar liefst 200 miljoen dollar op het niveau van de Disney’s & de Warner’s van deze wereld. Red Notice zou geregisseerd worden door Rawson Marshall Thurber die zijn banden met The Rock aanwakkerde (hij regisseerde al 2 keer een film met het Hollywood goudhaantje) om een heerlijk filmtrio op het digitale scherm te tonen: Gal Gadot, Ryan Reynolds & natuurlijk Dwayne Johnson. Vanwege het budget werden er bijna geen details vrijgegeven over deze nieuwe Netflix-film tot vandaag, de dag dat de blockbuster op Netflix uitkomt.

Ryan Reynolds & Dwayne Johnson in Red Notice recensie op Netflix België

Dwayne Johnson met Jumanji, Gal Gadot met Wonder Woman, Ryan Reynolds met Deadpool… 3 cash cows bij elkaar brengen is de ideale formule om een blockbuster samen te stellen en dat is ook wat Red Notice is. Een samenraapsel van de best of hits van Gadot, Reynolds & Johnson. Meer niet (wat ze ook willen laten uitschijnen met het plot). Je kan het qua productie quasi op hetzelfde niveau zetten als een Jungle Cruise, National Treasure, Jumanji of 6 Underground met dat verschil dat Rawson Marshall Thurber de actie inruilt met zijn humor in combinatie met de gekende snappy oneliners van Ryan Reynolds. Dat Red Notice een marketing stunt is van Netflix en daarbij één & al marketing is, toont het begin van de film al meteen met meermaals product placement voor o.m. Aviation American Gin, Alitalia & Ace of Spaces. Het fijne camerawerk in de begingeneriek (en een beetje in de achtervolgingsscène) wordt snel gewisseld om een plot te geven met internationale allure vol twists & turns die uiteindelijk iets teveel van het goeie zijn. Maar met een speelduur van bijna 2 uur en gereis over de hele aardbol zit er weinig swung in de editing.

Kortom, de blockbuster pur sang is op Netflix geland met Red Notice, maar het is geen moderne Indiana Jones. Nu beschikbaar op de populaire streamingdienst.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter