Skyscraper recensie

Skyscraper recensieSkyscraper **

Regie: Rawson Marshall Thurber (We’re the Millers)

Met Dwayne Johnson, Neve CampbellRoland Møller, Pablo Schreiber, Noah Taylor, McKenna Roberts, Byron Mann, Chin Han, Hannah Quinlivan,…

Speeltijd: 102′

Ga kijken als je hield van de originele Die Hard & iedere actiefilm met Dwayne Johnson in de hoofdrol.

Het verhaal: Will Sawyer, gewezen FBI-agent, oorlogsveteraan, security expert en vader van Georgia & Henry, doet zijn uiterste best om zijn gezin te redden van de grootste wolkenkrabber in de wereld die in vuur en vlam komt te staan.

Ons verdict: Hogere gebouwen zijn misschien niet meer de trend in de Verenigde Staten sinds de 20ste eeuw, maar in Arabische steden zoals Dubai & Abu Dhabi worden er recorden gebroken met alle allure als gevolg. Het mag dan ook niet verbazen dat Hollywood zich meer en meer op het concept van gigantische wolkenkrabbers begint te storten en na Tom Cruise in Mission: Impossible Ghost Protocol & Bruce Willis in Die Hard waagt de actieheld van de jaren 2000 Dwayne Johnson zich aan de uitdaging met Skyscraper.

Dwayne Johnson in Skyscraper recensie

Nu, Skyscraper is alles behalve geslaagd. Regisseur Rawson Marshall Thurber stopt de film propvol high tech blockbuster-gehalte en Johnson doet als charmismatische spierbundel waar hij goed in is. Maar Skyscraper is niet anders dan iedere andere actiefilm met Dwayne Johnson in de hoofdrol. Na Rampage dit jaar vragen we ons echter af wat fans blijft motiveren om nogmaals voor Dwayne Johnson naar de bioscoop te gaan. OK, de humor zit misschien wel goed zoals in alle Dwayne Johnson-films, maar het wordt allemaal wat afgezaagd. Zeker als de helft van de special effects zo ongeloofwaardig wordt dat je bijna begint te lachen. Tot slot is de ode aan de allereerste Die Hard zwaar zoek: We zien misschien een kwetsbare Dwayne Johnson, maar Roland Møller laat te wensen over als geïmproviseerde Hans Gruber.

Kortom, Skyscraper is alles behalve een Die Hard, maar liefhebbers van blockbuster & Dwayne Johson komen aan hun trekken.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.