Extraction 2 recensie op Netflix België

Extraction 2 Netflix posterExtraction 2 *** 1/2

Regie: Sam Hargrave (Reign, The Shoot) / Producent: Joe Russo (Captain America: The Winter Soldier, Avengers Infinity War)

Met Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani, Idris Elba, Olga Kurylenko, Daniel Bernhardt, Adam Bessa, Tinatin Dalakishvili, …

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van The Mother.


Het verhaal: Na de gebeurtenissen in de eerste film ternauwernood te hebben overleefd, is Tyler Rake terug als de Australische BlackOps-huurling, belast met een andere dodelijke missie: het redden van de gehavende familie van een meedogenloze Georgische gangster uit de gevangenis waar ze worden vastgehouden.

Chris Hemsworth in Extraction 2 recensie op Netflix België
Ons verdict: Anthony & Joe Russo hebben inmiddels getoond dat hun zuurverdiende werk van de Marvel Cinematic Universe heeft gerendeerd: Na The Avengers Endgame zijn ze immers gekomen met 21 Bridges, Mosul & Extraction als dikke hits, maar lang niet alles is perfect als je kijkt naar een Gray Man, Cherry of Citadel. De vraag is waar de nieuwe Extraction 2 zich zal bevinden, gezien de opzet oorspronkelijk toch was om er maar één film van te maken.

Chris Hemsworth in knalharde Extraction Netflix 2 recensie

Extraction 2 is niet geheel een kopie van Extraction.  Gewezen stuntman Sam Hargrave doet opnieuw goed werk met de achtervolgingsscènes in voertuigen, maar in de hand-to-hand combat scènes is het deze keer iets minder gripping. Of misschien zijn we meer gewoon sinds John Wick Chapter 4. Extraction is een paradepaardje van Netflix op het vlak van actie dus krijgt het meer budget om een franchise op te bouwen met bijgevolg bombastischere explosies & special effects die meer dan behoorlijk zijn in een internationale achtergrond van Wenen of de voormalige Oostblok. Chris ‘Thor’ Hemsworth mag dan de hoofdrolspeler zijn, hij moet zijn thunder deze keer wat delen met nieuwe castleden zoals Golshifteh Farahani, Olga Kurylenko, Idris Elba & Adam Bessa. Met een speelduur van boven de 2 uur is Extraction 2 een stuk te lang waardoor het begin niet helemaal op punt is. Bovendien ziet het er meer & meer naar uit dat Hollywood de gamificiation kant op gaat met de scènes op de trein tijdens het neerhalen van helicopters die meer & meer lijkt op een Call of Duty-spel. Tot slot is ook deze keer de ontknoping die je even over de schreef haalt om Extraction 2 net dat beetje beter te vinden in het actiegenre.

Kortom, Extraction 2 op Netflix is wat minder dan de originele actiefilm, maar toch net weer een aanrader. De betere actiefilm dat Chris Hemsworth vlot naast Gerard Butler plaatst als new action hero!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter