Luther filmrecensie op Netflix België

Luther filmrecensie op Netflix BelgiëLuther: The Fallen Sun ***

Regie: Jamie Payne (Invasion, Alienist)

Met Idris Elba, Cynthia Erivo, Andy Serkis, Dermot Crowley,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van The Dark Knight, 007-films zoals No Time to Die & Skyfall en de Luther-serie tiens.

Het verhaal: In Luther: The Fallen Sun wordt Londen geterroriseerd door een gruwelijke seriemoordenaar terwijl de gevallen rechercheur John Luther in de gevangenis zit. Hij wordt nog steeds geplaagd door de gedachte dat hij er niet in is geslaagd de cyberpsychopaat te vangen die hem tot op de dag van vandaag blijft uitdagen. Luther besluit om uit de gevangenis te ontsnappen om de klus alsnog te klaren.

Idris Elba in Luther filmrecensie op Netflix België

Ons verdict: MoviePulpers, of we ooit kans maken op een zwarte James Bond op het grote scherm, is de grote hamvraag van het moment, maar één ding is zeker: Het zal niet met Idris Elba zijn, ondanks dat hij de ideale casting zou zijn. Daarvoor is de acteur net iets te oud geworden, hoewel een gastrol in de franchise er zeker zal inzitten. Met films zoals Beasts of No Nation, The Harder They Fall, Mandela & The Wire heeft de zwarte Brit niets meer te bewijzen thans en het mag niet verbazen dat hij op zijn eigen schouders een serie zoals Luther draagt. De serie door bedenker Neil Cross komt nu tot zijn einde met de langspeelfilm Luther: The Fallen Sun.

Andy Serkis in Luther filmrecensie op Netflix België

Dat Luther draait om Idris Elba is geen verrassing en de film zet die trend dik verder. De Brit met de Sierra Leonese roots wordt daarbij opgezet als een ware protagonist op het niveau van een strippersonage zoals Batman, terwijl Andy Serkis dan weer de chaotische Joker van dienst is. Heerlijk! Geen tijd voor karaktertekening bij de personages overigens, het kat- & muisspel krijgt alle aandacht en gaat wel een eindje voort met de speelduur van over de 2 uur die misschien iets teveel van het goede is, maar desalniettemin een mooie maar ook zwaar overdreven ‘ontknoping’ van een hitserie door de BBC. Regisseur Jamie Payne is daarbij niet bijster origineel, want hij haalt de mosterd duidelijk bij blockbusters zoals Skyfall, The Dark Knight & Saw.

Kortom, Jamie Payne haalt zijn inspiratie bij filmklassiekers van de jaren 200 zoals Christopher Nolan’s The Dark Knight & Sam Mendes’ Skyfall voor de ontknoping van de hitserie Luther. Luther: The Fallen Sun is nu beschikbaar op Netflix België!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.