Genius: Aretha recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

Genius: Aretha recensie op Disney Plus BelgiëGenius S3: Aretha ***

Bedenker: Suzan Lori-Parks (The United States vs. Billie Holiday) / Regie: Anthony Hemingway (American Crime Story: The People vs. OJ Simpson, The Wire)

Met Cynthia Erivo, Courtney B. Vance, Malcolm Barrett, Rebecca Naomi Jones, David Cross, Kimberly Hebert Gregory, Pauletta Washington, Marque Richardson,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Deuce, Ma Rainey’s Black Bottom & American Crime Story.

Het verhaal: Het autobiografie van Aretha Franklin, legendarische R’n’B- & Soul-zangeres uit de jaren 

xxxxx

Ons verdict: Disney Plus blijft straffe content brengen dankzij Star Wars (The Mandalorian) & Marvel (WandaVision, Falcon & the Winter Soldier), maar zijn kleine broertjes gegroepeerd onder Star hebben het moeilijk om door te breken in België. Daar komt vandaag verandering in met de nieuwe National Geographic-anthologieserie Genius die na Einstein & Picasso Aretha Franklin een forum geeft om haar levensverhaal te brengen. Hou je trouwens vast aan heel wat Aretha Franklin dit jaar, want er is ook een film op tilt die niks te maken heeft met deze serie. 

Cynthia Enivo als Aretha Franklin in Genius Aretha op Star van Disney Plus België

Genius: Aretha neemt heel wat over van The Deuce met o.m. de editing, de enscenering en klederdracht die zeer erg gelijkt op de gewezen HBO-serie. Op zich geen probleem, gezien The Deuce nooit de aandacht kreeg die het verdiende op de streamingdienst Telenet Play. Bovendien heeft hoofdrolspeelster Cynthia Erivo Genius Aretha wat meer starpower, terwijl haar prestatie als Aretha wordt ondersteund door een altijd sterke Courtney B. Vance & Malcolm Barrett. Zonder meer is dit Erivo’s beste performance tot op heden als de legendarische gospel-zangeres. Maar daar blijft het een beetje bij. Het tempo van Genius Aretha is spijtig genoeg iets te traag en niet geheel op punt, hoewel de makers de afleveringen altijd wel goed afsluiten op een keerpunt. Alles wat tussen de aflevering gebeurd is niet interessant en haalt de volledige flow uit de aflevering. Verzorgd is het hele gebeuren wel, maar memorabel is het niet volledig in onze ogen. Spijtig van de schoonheidsfoutjes, want hier kon meer uit komen. Tot slot nog even benadrukken dat Genius Aretha had geprofiteerd van de verschijningen van een aantal sleutelpersonen uit de jaren ’60 met wat gekende gezichten uit Hollywood. Spijtig dat National Geographic niet deze investering deed voor zijn paradepaadje. 

Met andere woorden, Aretha zet anthologie Genius op de streamingkaart, maar zijn langdradig karakter & gemiste kansen hielden ons niet geheel aandachtig. Oordeel zelf en stream de serie zelf op Star van Disney Plus België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter