The Mother filmrecensie op Netflix België

The Mother Netflix filmrecensieThe Mother *** 1/2

Regie: Niki Caro (MulanThe Zookeeper’s Wife)

Met Jennifer Lopez, Joseph Fiennes, Omari Hardwick, Paul Raci, Gael Garcia Bernal, Lucy Paez,…

Speeltijd: 117′

Ga kijken als je hield van Extraction, Wind River, Shooter & The Equalizer.

Het verhaal: WRAAK IS EEN MOEDER. Na zich jarenlang te hebben verstopt in de wildernis van Alaska, keert een dodelijke moordenaar terug om de dochter te redden van wie ze op grote afstand hield.

The Mother filmrecensie op Netflix België met Jennifer Lopez

Ons verdict: Terwijl Warner Bros Discovery & The Walt Disney Company zitten te sleutelen aan hun AVOD- & SVOD-aanbod, blijf Netflix zijn gangetje gaan in de Benelux met wat random internationale tests voor advertentiecampagnes hier & daar zonder weinig gevolg vooralsnog. Echter zit de grootste streamingdienst van de wereld wel wat in een dipje: Niet zo zeer op het vlak van series, want die komen met de vloot, maar zijn dure actiefilms zoals Red Notice, Gray Man & andere halen maar weinig goede reviews. In het genre op Netflix wist enkel Extraction echt te overtuigen. Daar wil het verandering brengen in een vervolg op Extraction 2, maar ook een beetje The Mother met Jennifer Lopez.

Jennifer Lopez in The Mother filmrecensie op Netflix België

In The Mother neemt niet zo zeer Lopez het voortouw, maar eerder regisseuse Niki Caro die met een scherp oog naar het werk heeft gezien van gewezen stuntmannen zoals David Leitch (Bullet Train, Atomic Blonde, Hobbs & Shaw), Sam Hargrave (Extraction) & Chad Stahelski (John Wick) om de actiescènes op te bouwen. Met de editing meet ze zich dan weer aan het euvre van Antoine Fuqua (Training Day, The Guilty) met gevolg dat The Mother net een beetje te lang is. Het fijne aan een vrouw aan het roer te hebben van een actiefilm is dat er net iets meer hart zit in de close-ups, dialogen of verhaallijn waardoor Niki Caro vergelijkbare beelden brengt als films van Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker) & Susanne Bier (Bird Box). Het geeft The Mother die unieke mix tussen 75% actie & 25% drama die hedendaagse actiefilms nodig hebben om relevant te blijven na de jaren 2000. Een goede actiefilm is niets met een stevige antagonist en dat wordt na The Handmaid’s Tale opnieuw gezocht in Joseph Fiennes die goed bij Jennifer Lopez past in The Mother. Tot slot is de muziek van The Mother opmerkelijk en zal ongetwijfeld Lopez er voor iets hebben tussen gezeten.

Kortom, we hadden zware Extraction vibes bij The Mother. Opnieuw toont Jennifer Lopez dat ze na Hustlers heel wat in haar mars heeft als actrice en dat Netflix eindelijk nog eens een goede actieblockbuster kan brengen op zijn streamingdienst.

Jennifer Lopez in The Mother filmrecensie op Netflix België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter