Werewolf by Night recensie op Disney Plus België

Werewolf by Night recensie op Disney Plus BelgiëWerewolf by Night ***

Regie: Michael Giacchino

Met Gael Garcia Bernal, Laura Donnelly, Harriet Sansom Harris, Eugene Bondurant, Kirk R. Tatcher, Leonardo Nam,…

Speeltijd: 52′

Ga kijken als je hield van Dark Universe The Mummy & The Shape of Water.

Het verhaal: Een weerwolf-superheld bestrijdt misdaad met behulp van de vaardigheden die hem zijn gegeven vanwege een vloek veroorzaakt door zijn bloedlijn.

Ons verdict: Wel, dat zie je niet vaak, MoviePulpers! Een muziekcomponist die zichzelf creatief uitdaagt om een film te gaan regisseren, maar Michael Giacchino zet wel de stap van partituur naar camera met Werewolf by Night dankzij Marvel Studios met namen zoals Gael Garcia Bernal & Laura Donnelly in de hoofdrol.

De Marvel Cinematic Universe kleurt sinds Endgame maar vooral het introduceren van Doctor Strange meer en meer naar het mystische. Tovenaars deden al de revue, maar ridders, vampieren & weerwolven komen er ook aan en daar is Werewolf by Night misschien wel één van de voorbodes van. Toegegeven, het moet wat wennen, maar het resultaat is op z’n minst opmerkelijk te noemen. De prachtige cinematografie van Zoë White brengt je naar de sfeer van de monsterfilms waarin Universal zo sterk was in de jaren ’30. Streke creatieve punten… Dat geeft je wel meteen het gevoel dat je naar iets ‘staged’ zit te kijken, waar wij niet altijd zo’n fan van zijn. Giacchino speelt ook een beetje vals, gezien hij geen volledige langspeelfilm aflevert voor de eerste keer, maar eerder een aflevering waardoor wij ook wat onze honger zaten. Zeker, gezien er geen postcredit scènes te vinden zijn met wat Marvel van plan is met dit soort special events-content. Cast met namen zoals Gael Garcia Bernal & Laura Donnelly, maar ook Harriet Sansom Harris, Eugene Bondurant, Kirk R. Tatcher & Leonardo Nam legt een goede prestatie neer zonder meer. Tot slot is er voorlopig weinig connectie te vinden met de Marvel Cinematic Universe, dus weten we ook niet goed wat we ervan moeten denken. Leuk experiment?

Bon, Werewolf by Night is een leuke poging van Marvel Studios om te duiken in het monster-horrorgenre, maar we zaten toch vooral wat op onze honger. Mooi debuut van Michael Giacchino dankzij de prachtige mis-en-scène van Zoë White. Vrijdag op Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter