The Biggest Little Farm recensie

The Biggest Little Farm recensieThe Biggest Little Farm ****

Regie: John Chester

Met John Chester, Molly Chester & Matthew Pilachowski

Speeltijd: 91′

Ga kijken als je hield van andere films rond ecologie zoals Ice on Fire, maar misschien ook BBC’s Blue Planet & Netflix’ Our Planet.

Het verhaal: Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw, chef-kok Molly, het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd, en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige personages.

The Biggest Little Farm recensie

Ons verdict: Waarom zou je in deze tijden nog een documentaire lanceren in bioscopen nu Netflix & HBO de hele markt kapen? Wel, na het kijken van Biggest Little Farm begrijp je concreet waarom.

Deze documentaire die zich focust op biodiversiteit in het ecologisch debat is van topkwaliteit dankzij regisseur John Chester die zijn avontuur als boer begon na een heuse carrière achter de rug te hebben als cameraman voor o.m. National Geographic. Zijn expertise tekent deze documentaire volledig met haarscherpe & verfijnde beelden in een omgeving die zeer alledaags is en weinig exotisch (een boerderij met Westerse dieren, begot). De manier waarop de verhaallijn opgebouwd is, is ook van topkwaliteit, misschien wel wat meer te danken aan schrijver Mark Monroe die we kennen van o.m. het sterke Icarus op Netflix. Pff, weer een film over het klimaatdebat hoor ik je zeggen? Think again! The Biggest Little Farm is ook een film over ondernemerschap en hoe je ecologisch verantwoord kan ondernemen en de voetafdruk op de aarde tot een minimum kan reduceren. Het inzetten van de dieren als personages is niet nieuw, maar ook deze keer wordt het zeer wel ingezet met The Biggest Little Farm. Met een speelduur van zo’n 90 minuten verteert de film ook zeer vlot op het grote scherm.

Biggest Little Farm recensie

Kortom, The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal voor heel de familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener, en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur, en aan de cyclus van het leven. Vanaf morgen in Belgische bioscopen!

THE BIGGEST LITTLE FARM || bande annonce-trailer || release BE 12/06/19

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.