Cartoon’s & Cinema Zuid fuseren tot grote stadsbioscoop Lumière Antwerpen

Cartoon's & Cinema Zuid fuseren tot grote stadsbioscoop Lumière Antwerpen

De Groep Lumière met stadsbioscopen in Brugge & Antwerpen heeft Cinema Zuid overgenomen om samen met Cartoon’s dat al een tijdje een onderdeel van de groep is tot een grotere bioscoopgroep te komen. Op 18 december 2019 heropent het team van Cinema Cartoon’s de 2 bioscoopzalen van het Fotomuseum op het Antwerpse Zuid en de groep groeit zo tot 9 zalen. De nieuwe stadscinema krijgt tevens de naam Lumière Antwerpen en wordt een nieuwe concurrent van de UGC in Antwerpen die momenteel 17 zalen telt.

Bedoeling is om op deze nieuwe plek – waar tot dit voorjaar Cinema Zuid films programmeerde – de dynamiek te ontwikkelen die kenmerkend is voor Cartoon’s. Concreet betekent dit dat het jong en enthousiast team van Cartoon’s er vanaf die datum dagelijks een hedendaagse filmselectie programmeert.

Jon Michelena & Jan-Willem Van Eemeren, uitbaters Cinema Cartoon’s: “Wij willen op deze nieuwe plek dezelfde dynamiek ontwikkelen als in Cinema Cartoon’s, met een divers aanbod dat oog heeft voor het beste van de hedendaagse lokale, Europese en wereldcinema. Bovendien willen we de link met het FOMU en de bruisende buurt van Antwerpen Zuid koesteren.”

Het Vlaams Audiovisueel Fonds steunt het initiatief:

Erwin Provoost, directeur-intendant Vlaams Audiovisueel Fonds: “Via de springplankpremie ondersteunen we als Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vertoners die, zoals in het geval met Lumière Antwerpen, een substantiële uitbreiding van hun arthouse programma-aanbod doorvoeren. Ik ben verheugd dat we samen met enthousiaste partners als het Fotomuseum, de Stad Antwerpen en de Lumière Groep in dit verhaal kunnen stappen. Namens het VAF wens ik de initiatiefnemers alle succes toe, en hoop ik dat dit project navolging mag krijgen in andere Vlaamse steden.”

Ook Stad Antwerpen is in zijn nopjes:

Nabilla Ait Daoud, Antwerps schepen voor cultuur: “Ik ben bijzonder opgetogen met dit nieuwe initiatief. Antwerpen heeft een lange film- en bioscooptraditie die door deze twee extra zalen wordt verdergezet en versterkt. Mede met onze steun krijgt de Antwerpenaar een groter, kwalitatiever filmaanbod in een moderne en comfortabele setting.”

Cartoon’s & Lumière hadden de voorbije tijd het genoegen om heel wat Netflix-films in première naar de bioscoop te brengen zoals The Irishman, Roma, Marriage Story & meer. De nieuwe website zal live gaan vanaf 11 december 2019 en jullie zijn welkom op Cinema Zuid vanaf 18 december 2019. Welke films op het programma staan, is nog niet duidelijk.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.