Dossier K setbezoek

IMG_1691Dossier K gooit na meer dan een maand in de Vlaamse bioscopen nog steeds hoge ogen en kampeert op het moment van schrijven op een mooie derde plaats. Hoewel het nog even afwachten is of de fel geanticipeerde opvolger van Jan Verheyen dezelfde indrukwekkende bezoekersaantallen zal bereiken als Erik Van Looy’s über-kaskraker De Zaak Alzheimer (2003), is het bezoekersaantal van 265.000 alvast geen teleurstelling. Om de hype nog wat verder aan te zwengelen, zijn we hier eindelijk met ons exclusief setverslag van één van de sleutelscènes uit deze spannende policier. Geniet ervan en maak dan dat je weg bent naar de bioscoop!

Enkele maanden voor de kwakkelzomer van 2009 kreeg ondergetekende een exclusieve uitnodiging van de fijne mensen van Kinepolis om enkele dagen mee te lopen op de set van Dossier K. Uiteraard greep ik deze unieke kans met beide handen aan en op een verrassend zonnige 17de juni was het dan eindelijk zover. De immer-sympathieke Jan Verheyen kwam me onmiddellijk verwelkomen en wist te melden dat ik die bewuste dag vooral geduld zou moeten oefenen, omdat er het één en ander niet liep zoals het hoorde en de opnames hierdoor al wat uitgelopen waren. De filmmaker en de persverantwoordelijke nodigde me dan maar uit voor de lunch. Maar ik heb echter vooral de unieke sfeer opgesnoven: een mix van georganiseerde chaos, waar iedereen zich duidelijk uit de naad werkte met één doel voor ogen: een steengoede film afleveren!

Dossier K poster

En dat uit de naad werken kan u behoorlijk letterlijk nemen, want ik had het geluk dat die bewuste dag een actierijke scène zou worden opgenomen. Het team van de speciale effecten, de cameraman en diverse assistenten hadden er duidelijk moeite mee om alles opgezet te krijgen, want het is een hele opgave om de juiste belichting te vinden op een zonnige dag en ervoor te zorgen dat er geen fouten gemaakt worden qua continuïteit.

IMG_1637

IMG_1641

Na veel vijven en zessen was alles opgesteld zoals het hoorde. De spanning op de set (maar ook op het vertrokken gezicht van de duidelijk gestresste regie-assistent) was te snijden! Met volle overgave schreeuwde Jan Verheyen de gevleugelde woorden “Actie!”, waarna een stuntman met de eerder opgestelde vrachtwagen tegen volle vaart komt aanzetten. Een oorverdovende knal is het gevolg wanneer deze het autootje van Wim Cassiers (het personage gespeeld door Greg Timmermans) in volle vaart raakt. De brokstukken en het gebroken glas vliegen naar alle kanten en Verheyen glundert als een klein kind in een reuzegrote snoepwinkel.

IMG_1645

IMG_1647

IMG_1653

IMG_1660

Nadien is het wederom weer wat geduld hebben wanneer de mensen van het ‘special effects’-team, de setdesigners en de diverse cameramannen alles in gereedheid brengen voor de belangrijke shots met de acteurs in de beide wrakken. Verheyen komt regelmatig vol enthousiasme polsen wat ik van het hele schouwspel denk en druk hem op het hart dat ik – ongeacht het vele wachten tussen de opnames – met volle teugen geniet!

IMG_1648

IMG_1649

IMG_1655

IMG_1656

IMG_1662

IMG_1661

Het make-up-departement legt de laatste hand aan Greg Timmermans en Hilde De Baerdemaeker.

IMG_1663

IMG_1666

IMG_1667

En actie!!

IMG_1674

IMG_1678

IMG_1681

IMG_1676

IMG_1684

IMG_1687

IMG_1689

IMG_1682

And that’s a wrap ladies and gentlemen! Het spectaculaire eindresultaat kan u nog steeds gaan bekijken in alle Vlaamse bioscopen.

IMG_1693

Kijk zeker ook eens op de uitgebreide officiële website van Dossier K, voor de synopsis, de originele bioscootrailer en allerhande unieke foto’s! Op Moviepulp kan u dan weer terecht voor onze recensie en exclusieve interviews met zowel regisseur Jan Verheyen, als actrice Hilde De Baerdemaeker.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Dossier K setbezoek”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Good stuff Steve! Je maakt me opnieuw jaloers … :)

  Please wait...
 2. ben stik jaloers dat gij daar moogt zijn. Vond de film zeker even goed als de eerste. Hoop dat deze film even veel potten breekt als de eerste.

  Please wait...
 3. Thanks guys :D Het was een hele ervaring en er zijn nog dingen op til…

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter