Altered Carbon Resleeved recensie op Netflix België

Altered Carbon Resleeved recensie op Netflix BelgiëAltered Carbon: Resleeved ***

Bedenkers: Dai Satô (Cowboy Bebop) & Tsukasa Kondo

Met de stemmen van Tatsuhisa Suzuki, Rina Satou, Ayaka Asai, Kenji Yamauchi, Kanehira Yamamoto, Kouji Ishii, Jouji Nakata ,…

Speeltijd: 75′

Ga kijken als je hield van Love, Death + Robots, A Scanner Darkly & Animatrix.

Het verhaal: Op de planeet Latimer moet Takeshi Kovacs een tatoeage-artiest beschermen terwijl hij naast CTAC de dood van een yakuzabaas onderzoekt.

xxxxx

Ons verdict: Het Altered Carbon-universum heeft 2 seizoenen achter de kiezen van een meer dan behoorlijk niveau met zowel Joel Kinnaman & Anthony Mackie die op hun eigen manier bijdragen met de science fiction-verhalen door Richard K. Morgan. Netflix gaat nu in de aanloop van Blade Runner 2049 & The Matrix zijn franchise uitbreiden door ook animeseries toe te voegen over Altered Carbon. Netflix doet dit met een grote naam, nl. Dai Sato, de creatieve bedenker van Cowboy Bebop.

Toch is Altered Carbon Resleeved niet echt een schot in de roos. Sure, de doorsnee anime-liefhebbers die met het aanbod op Netflix stevig aan zijn trekken komt, zal ook deze keer tevreden zijn, maar Altered Carbon Resleeved is vooral braafjes als je het vergelijkt met Love, Death + Robots. Bovendien vonden we dat het verhaal met zijn leuke plotwendingen een perfect nieuw verhaal is binnen de wereld van Altered Carbon, maar het breidt de wereld niet bepaald uit zoals The Second Renaissance in The Animatrix of de anime uit Kill Bill dat wel deed. Tot slot is de tekenstijl die doet terugdenken aan Kid uit The Animatrix-kortfilms & Cowboy Bebop wel om van te genieten.

Besluit: Met Altered Carbon Resleeved zijn we blij dat Netflix blijft investeren in zijn franchise, maar we hadden misschien wel iets meer verwacht van een naam zoals Dai Sato. Van franchises moet Netflix nog het een en het ander leren!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter