Ava DuVernay opnieuw aan het werk voor Netflix met Colin Kaepernick’s Colin in Black & White

xxxxx

In de nasleep van #BlackLivesMatter, de moord op George Floyd & de ophef in de NFL die Quarterback Colin Kaepernick  in 2016 veroorzaakte, kondigt Netflix opnieuw met veel trots een nieuwe dramaserie aan van regisseuse Ava DuVernay(13TH, When They See Us, Wrinkle in Time). Deze keer is het scenario van Colin Kaepernick gebaseerd op diens jeugdjaren aan de beurt met Colin in Black & White.

De jongere jaren van topatleet in American Football & activist Colin Kaepernick zijn binnenkort wereldwijd op Netflix te zien in Colin in Black & White, een nieuwe serie van Kaepernick en Oscar-genomineerde & Emmy Award-winnares Ava DuVernay. De serie neemt ons mee naar de middelbare schooljaren van Kaepernick en de ervaringen die hem motiveerden om zich actief in te zetten voor zijn gemeenschap. Emmy Award-genomineerde Michael Starrbury is naast schrijver ook uitvoerend producent van de serie. De serie is vorig jaar bedacht en mei 2020 geschreven. DuVernay & Kaepernick zullen als zichzelf optreden in de rol van verteller.

De 6 afleveringen geven een diepere kijk op Kaepernick’s vroegere leven als een zwart kind dat opgroeit in een wit adoptiegezin, en zijn reis om een geweldige quarterback te worden terwijl hij op zoek is naar zijn identiteit. De serie brengt Starrbury & DuVernay weer bijeen na hun samenwerking voor Netflix’s veelgeprezen When They See Us. Ze ontvingen hiervoor 16 Emmy-nominaties, waaronder voor Outstanding Writing en een Peabody Award.

Regisseuse Ava DuVernay vertelt:

“Met zijn protest ontketende Colin Kaepernick een landelijke discussie over ras & rechtvaardigheid, een discussie met enorme gevolgen voor American football, cultuur en voor hem persoonlijk. Colin zijn verhaal zegt veel over identiteit, sport en de moed die nodig is voor protest en veerkracht. Ik ben ontzettend blij dat we dit verhaal kunnen vertellen in samenwerking met Netflix.”

Colin Kaepernick gaat verder:

“We zien nog steeds dat veel verhalen over ras en de zwarte gemeenschap verteld worden door een ‘witte’ lens”, aldus Kaepernick. “Wij willen een nieuw perspectief creëren van de dagelijkse realiteit van zwarte mensen. We onderzoeken de raciale conflicten waarmee ik werd geconfronteerd tijdens mijn middelbare schooltijd als een geadopteerde zwarte jongen in een blanke gemeenschap. Het is een eer om deze verhalen, samen met Ava, tot leven te brengen zodat de wereld dit kan zien.”

Cindy Holland, Vice President, Original Content Netflix sluit af met inspirerende woorden:

“We zijn trots dat we de ervaring en creatieve visie van Colin kunnen samenbrengen met Ava en hierdoor dit indrukwekkende verhaal met ons publiek kunnen delen”, aldus Cindy Holland, Vice President, Original Content Netflix. “Het is een unieke combinatie van twee sterke, en bepalende stemmen die samen het verhaal vertellen over hoe het is om zwart te zijn in Amerika.”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.