Franchise: Die Hard 5

Box Office België update (2013 week 7)

A Good Day to Die Hard bannerDe hegemonie van Tarantino’s Django Unchained werd de voorbije week in de Belgische cinemazalen doorbroken. A Good Day to Die Hard deed wat Zero Dark Thirty, Flight, Seven Psychopaths, Hitchcock, Hansel & Gretel en Fritz & Franky de voorbije 4 weken niet konden, nl. naar de top stormen en in de eerste week zo’n 850.000 dollar opleveren. Fritz & Franky en Hansel & Gretel blijven op dezelfde plaats als vorige week staan, respectievelijk 2de en 3de plaats.

Lees verder Box Office België update (2013 week 7)A Good Day To Die Hard teaser trailer

Onze favoriete actieheld aller tijden, John McClane (Bruce Willis), is terug in A Good Day To Die Hard, het vijfde deel uit de reeks. Héél veel is er nog niet geweten over het plot naast het feit dat de actie zich deze keer afspeelt in Rusland, en dat zijn ondertussen volwassen geworden zoon (Jai Courtney uit Spartacus, red.) een belangrijke rol krijgt. Wij hopen vooral dat Die Hard 5 opnieuw een R-rating krijgt, want hoezeer we ook genoten hebben van Die Hard 4.0, deze films vragen om bloederige actie en scheldproza. De geweldige box-office van The Expendables 2 heeft deze zomer trouwens aangetoond dat er nog wel degelijk een publiek is voor old skool actieknallers. A Good Day To Die Hard komt bij ons in de zalen op 13 februari, en bewijst samen met The Last Stand (Schwarzenegger) en Bullet To Head (Stallone) die ook begin volgend jaar te zien zijn, dat het genre waarmee wij groot zijn geworden nog lang niet dood en begraven is. Jippiekajee nog aan toe!

Lees verder A Good Day To Die Hard teaser trailer

Spartacus-acteur als John McClane Jr. in Die Hard 5

Dat Die Hard 5 (A Good Day To Die Hard is de officiële titel, red.) in februari 2013 in zalen komt, en dat Bruce Willis deze keer keet gaat schoppen in Moskou was al een tijdje bekend. Wat nog niet vaststond is wie z’n zoon, John McClane Jr., zou vertolken. Die kogel is nu door de kerk. Die eer gaat naar Jai Courtney (vooral bekend als Varro uit de TV reeks Spartacus). Courtney versloeg in de casting veel bekendere namen als Ben Foster en Paul Walker. Er gaan zelfs geruchten dat McClane Jr. (Courtney dus) op een dag de franchise zou overnemen van Good Ol’ Bruce. Dat lijkt ons dat weer een bijzonder slecht idee. Of de vijfde Die Hard opnieuw een R-rating (kinderen niet toegelaten) meekrijgt staat nog niet vast. Maar ik zou er niet op hopen. Misschien moeten ze hierna eens denken over een TV adaptatie op pakweg HBO? Strike Back bewees onlangs dat een ouderwetse actieknaller ook in seriële vorm kan werken, en op de Amerikaanse kabel zijn ze -in tegenstelling tot in de bioscoop- lang niet vies van een volwassen streep geweld en scheldproza! Hopelijk leest er een Hollywoodbons mee?

 

Die Hard 5 krijgt titel, regisseur en release datum

Het heeft heel wat blote bloederige voeten (hint voor de Die Hard fans, red.) in de aarde gehad maar nu is eindelijk de kogel door de kerk, er komt een vijfde Die Hard-film, (voorlopig) getiteld A Good Day To Die Hard. John McClane zal het hierin -samen met zijn intussen volwassen zoon- opnemen tegen crimineel gespuis in Rusland. Bruce Willis is uiteraard van de partij, over de rest van de cast in nog niets bekend. Nieuwe regisseur van dienst wordt John Moore, die sinds het redelijk geslaagde Behind Enemy Lines (uit 2001 alweer, red.) zich vooral specialiseerde in terechte flops als Flight of the Phoenix, The Omen en Max Payne. Als volbloed Die Hard-fanaten geven wij de man nog het voordeel van de twijfel. Die Hard 5 verschijnt op 14 februari (vreemd genoeg op Valentijn dus, red.) 2013 in de Amerikaanse bioscopen, en krijgt dat -HOPELIJK- een dikke vette R-rating (KNT) mee. Het relatief grote box-office succes van The Expendables bewees onlangs dat er wel degelijk nog steeds een publiek voor de Old Skool actieknallers.

Lees verder Die Hard 5 krijgt titel, regisseur en release datum