Franchise: Zwartboek

Zwartboek vs. Oorlogswinter op Netflix Nederland & België review

Zwartboek posterZwartboek **** / Oorlogswinter **** Oorlogswinter poster

Regie: Paul Verhoeven / Martin Koolhoven

Met Carice Van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman, Halina Reijn / Martijn Lakemeier, Jamie Campbell, Yorick van Wageningen

Speeltijd: 145′ / 99′

MoviePulp.be beantwoordt danzij Netflix eindelijk de vraag voor onze lieve Noorderburen: wat is de beste Nederlandse film aller tijde?

Lees verder Zwartboek vs. Oorlogswinter op Netflix Nederland & België review

Deze maand op Netflix België (december 2016)

Deze maand op Netflix België

Het is weer die tijd van het jaar: de eindejaarsfeesten worden over heel de wereld ingezet en dat zie je ook in het aanbod van Netflix België. Er zijn een heleboel kerstfilms terug te vinden in het aanbod (The Family Stone,…), maar deze raden we jullie niet bepaald aan. Ook kunnen we jullie niet voor de zoveelste keer aanraden om Star Wars opnieuw te bekijken, maar doe het toch even voor Rogue One op 14 december uitkomt. Nee, onze aanraders om deze december door de eindejaarsfeesten te geraken zijn: The Shawshank Redemption, Zwartboek, Jagten, Foxcatcher & Wild Things.

Lees verder Deze maand op Netflix België (december 2016)


Zwartboek beste Nederlandse Film aller tijden

Carice Van Houten in Zwartboek

Naar aanleiding van het Nederlandse filmfestival is Paul Verhoeven‘s recente oorlogsmeesterwerk, Zwartboek, is gisteren door onze noorderburen verkozen tot de beste Nederlandse film aller tijden. Dat topregisseur Verhoeven een goede kans maakte, stond al vast. Naast Zwartboek, scoorden ook Soldaat Van Oranje, Turks Fruit en De Vierde Man zeer hoog op de shortlist. Voor mij is Zwartboek alvast een verdiende winnaar. Meer zelfs ik roep Zwartboek hierbij uit tot de beste film van de lage landen tout court. Al was het maar omdat hij de wereld kennis liet maken met het talent van de mooie Carice Van Houten, binnenkort te zien in twee Amerikaanse toppproducties, Body Of Lies én Valkyrie. Wat vinden jullie de beste Nederlandstalige film ooit?

Lees verder Zwartboek beste Nederlandse Film aller tijden