Death Race 3: Inferno Blu-ray review

death race inferno coverDeath Race 3: Inferno**

Regie: Roel Reiné

Met: Luke Goss, Dougray Scott, Danny Trejo, Tanit Phoenix, Ving Rhames, Fred Koehler, Robin Shou

Speelduur: 105′

Het vet is bijna van de soep! Het derde deel nu uit op Blu-ray en DVD.

Het verhaal: Tijdens zijn gedwongen verblijf in Terminal Island Prison onderging Carl Lucas (Luke Goss) een geheime metamorfose tot de gevierde “Frankenstein”, winnaar van drie “death races” die wereldwijd werden uitgezonden. Nadat hij ook zegeviert in zijn vierde race, zijn Lucas en zijn technische crew nog slechts één overwinning van de vrijheid verwijderd…

death-race-3-inferno

Ons verdict: Op de redactie zijn we redelijke fans van Death Race. Zowel van de originele Roger Corman-classic, als de door Paul W.S. Anderson ingeblikte Stath-remake. De eerste sequel/prequel/wie kan nog volgen-quel Death Race 2, in een regie van het hollandse opperhoofd van direct-to-dvd sequels-bond Roel Reiné, was nog verrassend competent. Actie, babes en geweld, met een resem B-acteurs en zelfs wat namen uit de remake. Kortom, we zaten stiekem dus toch een beetje te wachten op Death Race 3: Inferno. Wederom van Roel Reiné, en opnieuw met Luke Goss in de huid van racer “Frankenstein”. Het opent allemaal erg vlotjes en de eerste statement die gezet wordt is dat de carrière van Dougray Scott betere tijden gekend heeft. Maar dan besluiten the powers that be om de bewuste titelrace te verplaatsen van locatie. Dat verzand deze prent in een wannabe-Mad Max vehikel, met minder talent voor en achter de camera. De actie is rommelig, weinig opzienbarend en komt daar dan bij dat het scenario plotholes heeft waar je een Boeing 747 in kwijt kan. Goss doet zijn best, maar kan de meubelen niet meer redden. De meerderheid van de ‘naam’-acteurs komen te weinig aan bot om verschil uit te maken en Scott breekt potten in overacting. Death Race 3: Inferno mag wat ons betreft dan ook het definitieve sluitstuk zijn van deze cultfranchise.

De Blu-ray: Beeld en geluid stellen dan weer niet teleur, met een goede scherpte en zuivere weergave van dialoog, muziek en ambiance. Onvolmaaktheden zoals grain blijven binnen de perken en drop-outs of andere storingen zijn gelukkig niet aan de orde. Het schijfje bevat nog een resem extra features, zoals een audiocommentaar door regisseur Roel Reiné, een making of, trailers, diverse alternatieve scènes en weggeknipt beeldmateriaal en de featurette Goldberg: Art of Imitating Life.

Trailer time:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter