Ted Blu-ray review

Ted coverTed****

Regie: Seth MacFarlane

Met: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane, Joel McHale, Giovanni Ribisi

Speelduur: 106′

Hilarische komedie van de maker van Family Guy en American Dad, die tevens uitgroeide tot een ware blockbuster!

Het verhaal: John Bennett (Mark Wahlberg) is een eenzame kleine jongen die wenst dat zijn beste vriend en teddybeer Ted tot leven komt. Dankzij een vallende ster komt zijn wens ter vervulling en Ted (Seth MacFarlane) groeit samen op met de dolgelukkige John. Maar wat zal dit geven als Ted volwassen wordt en de vrouw van zijn leven tegen komt? (synopsis door collega Dax)

Ted still

Ons verdict: Aaaah die Seth! Nu is de man niet weg te denken uit de media (Oscars!) en Hollywood beukt zijn deur ongetwijfeld plat. Maar voordat zijn film Ted uitgroeide tot één van dé grootste komedie hits aller tijden, was ondergetekende al volledig gek van de eerdere werken van MacFarlane: Family Guy, American Dad en zelfs The Cleveland Show. Stuk voor stuk hilarische animatiereeksen vol botte humor, politiek incorrecte situaties en heerlijke referenties naar popcultuur. De drie Star Wars parodieën van Family Guy is zowat het meest lollige wat ooit het televisiescherm gehaald heeft. Het spreekt dan ook voor zich dat ik niet kon wachten om Ted te gaan bekijken. Wat meteen opvalt is hoe vlotjes MacFarlane de transitie maakte van televisie naar film. Waar je een in een niet altijd even coherente televisiereeks bijna kan doen wat je wil, en in een tijdspanne van 22 minuten al wreed moeite moet doen om een dood moment tegen te komen, is dat in een langspeelfilm al heel wat anders. Maar niet in Ted. De typische brute humor van MacFarlane werkt mooi in het kader van een fantasierijke langspeler. De humor is prima gedoseerd, wordt overigens met evenveel schwung en durf gebracht als de eerder vermelde reeksen, en het geheel blijft over de hele lijn levendig. Mark Wahlberg is duidelijk op zijn plaats en Mila Kunis is wederom een streling voor het oog. Het zijn echter Giovanni Ribisi en Joel McHale die zo goed als iedere ‘niet uit ene en nullen opgetrokken’-acteur naar huis spelen. Beide spelen echt op het randje van fout, maar doen het op zo een ontwapenende en simpelweg grappige manier dat je als kijker vaak zal zitten lachen, gieren en zelfs brullen. Maar dé man of the hour is uiteraard Ted himself – met de herkenbare stem van MacFarlane. Niet alleen is de animatie verbluffend, Ted is tevens een personage dat zich in één klap in je hart nestelt, ongeacht dat hij vloekt, vogelt en zuipt als een ketter. 540 miljoen dollar later schijnt MacFarlane’s ster als nooit tevoren. Hopelijk weet hij dezelfde kwaliteit te brengen met Ted 2.

De Blu-ray: De scherpte van het beeld is behoorlijk verbluffend, met warme kleuren en een solide zwartniveau. Terwijl het geluid evenmin teleurstelt met een dynamisch geluidsbeeld en heldere, steevast verstaanbare dialogen. (Beeld)ruis of andere onvolmaaktheden zijn op beide transfers niet aan de orde. Uiteraard valt er ook nog wat meer te beleven op deze Blu-ray en het geheel kan buigen over een nette bonus selectie. Of wat dacht u van een typische MacFarlane (en Wahlberg) audiocommentaartrack ‘die je voor een keertje echt ook zal willen beluisteren’! Naast de gewoonlijke making of zijn er ook nog bloopers en weggeknipte scènes aanwezig. Tenslotte zijn er sowieso een resem cross-promotionele trailers te ontdekken. Kortom, een must voor de fans van de film!

De originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter