Paranormal Activity 4 Blu-ray review

PA4 coverParanormal Activity 4*1/2

Regie: Henry Joost & Ariel Schulman

Met: Katie Featherston, Kathryn Newton, Sprague Grayden, Matt Shively

Speelduur: 88′

Aaaaargh die lamp beweegt! Het vierde deel in de eindeloze PA-franchise is nu op Blu-ray.

Het verhaal: Vijf jaar nadat Katie samen met haar neefje Hunter spoorloos verdween en ze voor dood en verderf zorgde, keert ze nu terug in een nieuwe stad. Klaar om nieuwe slachtoffers te maken met haar demonische woede. Een buurmeisje legt alle gruwelijke gebeurtenissen vast. Het leidt tot een “bloedstollende climax waar je onbedaarlijk van zal trillen”…

paranormal-activity-4 still

Ons verdict: De bovenstaande covertekst dien je met een korreltje zout te nemen. Iemand die met dit soort films zit te trillen van de angst, kruipt ongetwijfeld ook de gordijnen in van de gemiddelde Teletubbies aflevering. Paranormal Activity 4 is meer van hetzelfde (lege obscuur gefilmde kamers, bewegende lampen en ander fraais), maar dan zo mogelijk nog saaier. Je kan het de makers – en dan vooral de studio – niet kwalijk nemen dat ze maar blijven doorgaan zolang de fims geld blijven opbrengen, maar voor de doorgewinterde horrorfanaat is er nog weinig te beleven. Ondanks het mindere succes van deze Paranormal Activity 4 is de franchise nog niet uitgespeeld en schijnt een vijfde deel op komst te zijn. Geeuw!

De Blu-ray: Het HD 1.78:1-formaat heeft een goede scherpte, met een prima diepte en detail. Met uitzondering van de gewoonlijke stilistisch aangebrachte ‘fouten’, ziet het beeld er verder proper uit, zonder dramatische onvolmaaktheden. De Engelstalige DTS-HD MA 5.1-track klinkt prima, met een goede plaatsing van de geluidseffecten, een bevredigende dynamiek en heldere dialogen. Ruis of andere storingen zijn niet aanwezig. Buiten The Recovered Files is er weinig te beleven qua bonusmateriaal.

U ben één van de weinigen die niet weet wat Paranormal Activity is? Hieronder de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter