Tin Man DVD review

DVD coverTin Man ***

Regie: Nick Willing

Met: Zooey Deschanel, Alan Cumming, Neal McDonough, Kathleen Robertson, Richard Dreyfuss

Speelduur: 180 min.

Gedurfde moderne update van het klassieke verhaal, maar het resultaat zal niet iedereen weten te bekoren.

Koop Tin Man het goedkoopste bij Free Record Shop!

Het verhaal: Het ooit zo mooie en kleurrijke “Outer Zone” is omgetoverd tot een kille en levenloze woestenij. Daarvoor verantwoordelijk is de door- en doorslechte heks Azkadellia (Kathleen Robertson), die snode plannen heeft met Oz. Ze wil de zielen uit alle inwoners zuigen en hun kostbare energie gebruiken om de kloof te overbruggen tussen haar wereld en de Aarde. Maar dan dreigt de DG (Zooey Deschannel) een stokje voor de duivelse plannen van Azkadellia te steken…

TIN MAN - Zooey Deschanel as DG on Sci-Fi Channel

Ons verdict: Het hipste woord in Hollywood is de laatste maanden toch wel ‘re-imagining’, ofte U neemt iets klassiek en start dit opnieuw op met een eigentijdse cast- en crew. Tin Man, een ambitieuze miniserie geproduceerd voor Sci-fi Channel, is zo een re-imagining van L. Frank Baum’s wereldberoemde classic “The Wizard of Oz”. Maar of de liefhebbers en puristen al de duizelingwekkende veranderingen en aanpassingen (lees: vliegende apen) zullen smaken is maar de vraag! Regisseur Nick Willing spendeerde in elk geval het grootste deel van zijn budget aan speciale effecten. Hoewel deze op zijn zachtst gezegd niet allemaal even geslaagd zijn, duiken er toch enkele fraaie scènes op en zit het epische fantasy-gevoel er goed in. De cast (met eindelijk nog eens Richard Dreyfuss!) is prima en doen hun ding naar behoren. Verwacht van Tin Man echter geen volwassen avontuur à la Lord of the Rings, want het is duidelijk dat Sci-Fi ook dacht aan de jongste kijkertjes. Tin Man werd bekroond met een prestigieuze Emmy Award en is concluderend goed gemaakt vertier voor de hele familie, maar niet iedereen zal de soms over-the-top veranderingen kunnen smaken.

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp, met een goed contrast en prima schaduwdetail. De kleuren ogen levendig en natuurlijk en de zwarte tinten zijn solide. Het beeld is proper en vuiltjes zijn niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een bevredigende dynamiek en goed verstaanbare heldere dialogen. Ruis en andere oneffenheden hebben we niet waargenomen. Er zijn geen extra features aanwezig.

Hier alvast voorproefje:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter