The Circle recensie

The Circle posterThe Circle ** 1/2

Regie: James Ponsoldt (Shameless)

Met Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Ellar Coltrane, Karen Gillan, Bill Paxton, Glenne Headly,…

Speeltijd: 110′

Ga kijken als je hield van V for Vendetta in een jeugdig The Fault in our Stars-jasje.

Het verhaal: Mae Holland haat haar interim-werk en haar leven is hard met haar vader die aan MS lijdt en haar kapotte auto. Op een dag regelt haar vriendin Annie een sollicitatiegesprek voor één van de populairste bedrijven op de aarde en Mae geraakt meteen in de ban van The Circle.

Emma Watson in The Circle

Ons verdict: Dave Eggers had in 2013 een dikke hit te pakken met zijn boek The Circle over het gevaar van de conglomeraten zoals Google, Facebook, Apple, Amazon & anderen en Griekse regisseur James Ponsoldt zag meteen een opportuniteit om dit verhaal tot leven te brengen op het witte doek. Met (uiteindelijk) namen zoals Emma Watson, Tom Hanks & John Boyega is er genoeg sterrencast aanwezig om de gemiddelde bioscoopbezoek te intrigeren, maar spijtig genoeg brengt The Circle weinig bij tot het filmjaar 2017. Het soms wat ongeloofwaardig verhaal behoudt misschien wel een interessante balans tussen privacy & totalitarisme (een vernieuwende kijk zelfs als je het vergelijkt met V for Vendetta), maar mist cruciale editing om op de netvliezen te blijven hangen. De structuur laat soms wat aan een doordeweekse televisiefilm wat al een geluk wordt overklast door de cast en ook dat kan je in twijfel trekken, want Tom Hanks is bvb. alles behalve een Steve Jobs.

Kortom, The Circle hoort thuis in de woonkamer, dus wacht even af tot je deze kan streamen op iTunes, Netflix of andere VOD-diensten.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter