The Happytime Murders recensie

The Happytime Murders recensieThe Happytime Murders **

Regie: Brian Henson (Word Party, Muppet Treasure Island)

Met Melissa McCarthy, Elizabeth Banks, Maya Rudolph, Joel McHale en de stemmen van Bill Barretta, Drew Massey & Colleen Smith

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Sausage Party en de humor van Melissa McCarthy.

Het verhaal: In de onderwereld van Los Angeles leven puppets als tweederangsburgers naast mensen, maar het was ooit anders dankzij The Happytime Gang. Wanneer een moordenaar inmiddels uit is op de hele cast van de populaire Happytime Gang gaat Phil Philips op onderzoek en komt daarbij een oude bekende tegen: zijn gewezen partner detective Edwards.

De vunzige puppets uit The Happytime Murders

Ons verdict: De Henson puppets zijn terug, maar deze keer met Aziatisch geld in een heel ander jasje. The Happytime Murders kan best beschreven worden als the Muppet Show gone bad: tijdens de hele film door regisseur Brian Henson krijgen we volle bak meer dan anderhalf uur aan sex, drugs & rock ‘n roll te zien met 1 nadeel: Melissa McCarthy.

xxx

Van McCarthy’s schreeuwerige humor krijgen we bij MoviePulp.be sowieso hoofdpijn, maar in The Happytime Murders klinkt ze zoals een oude sok die de heleboel niet in gang krijgt. We zijn dan ook blij met de occassionele grappige & vunzige scène die we krijgen te zien van het team achter Jim Henson Company. De hele poppenkast die op zich nog een aardig scenario heeft en cameratechnisch mooi is uitgewerkt door oude rotten bij Henson Productions duurt maar een krachtige 100 minuten, maar voelt eindeloos aan vanwege zijn saaie opbouw & structuur die ergens op een of andere manier opbouwt. Het einde mist bovendien de nodige panache om ons over de schreef te trekken. Wat wil je nu van een regisseur die ons Word Party bracht op Netflix (die, you m*ther*fcker!)? Hopelijk zorgt Sesame Workshop, het bedrijf achter Sesamstraat, ervoor dat de man nooit meer films maakt of toch alleszins zijn bonus niet haalt op het einde van het jaar.

Kortom, we maken er niet teveel woorden aan vuil. The Happytime Murders is verre van een nieuwe Sausage Party. Een ontgoocheling is het minste wat we het kunnen noemen.

How vegans celebrate #NationalHotDogDay. #HappytimeMurders

A post shared by The Happytime Murders Movie (@happytimemovie) on

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter