Christmas Chronicles 2 recensie op Netflix België

Christmas Chronicles 2 recensie op Netflix BelgiëChristmas Chronicles 2 ***

Regie: Chris Colombus (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, Stepmom, Home Alone)

Met Kurt Russell, Goldie Hawn, Tyrese Gibson, Kimberly Williams-Paisley, Oliver Hudson, Judah Lewis, Darby Camp,…

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van het vorige Christmas Chronicles & Home Alone.

Het verhaal: The Christmas Chronicles 2 speelt zich 2 jaar na de gebeurtenissen van de vorige film af. De moeder van Kate en Teddy heeft een nieuwe liefde gevonden. Samen met Bob, de nieuwe vriend, en zijn zoontje Jack spendeert het gezin de kerstvakantie in het zonnige Mexico. Een rustige vakantie wordt het echter niet. Belsnickel, een voormalig elfje van de kerstman, probeert Kertmis te saboteren. Met de hulp van Kate en Jack hoopt de Kerstman het feest te redden.

Kurt Russell

Ons verdict: Disney mag dan misschien trots zijn dat het eindelijk Home Alone heeft binnengerijfd met de acquisitie van 20th Century Studios en bijgevolg de populairste kerstfilm aller tijde kon promoten op zijn streamingdienst dit jaar. Maar Netflix zette zichzelf in 2018 op de ‘kerst’-kaart met Christmas Chronicles, een geslaagde kerstfilm door de origenele maker van Home Aline voor het hele gezin. Een vervolg door Chris Columbus kon niet uitblijven, dus kwam er Christmas Chronicles 2 waarbij Kurt Russell wordt bijgestaan door Tyrse Gibson & zijn vrouw Goldie Hawn. De meeste van de rollen in de eerste film worden opnieuw gespeeld door dezelfde acteurs zoals Darby Camp (Big Little Lies), Judah Lewis (The Babysitter) & Kimberly Williams-Paisley (Nashville).

Kurt Russell & Goldie Hawn in Christmas Chronicles 2 recensie op Netflix België

Bon, we zullen maar meteen met de deur in huis komen vallen. Is deze Netflix-film beter dan de eerste? Neen, MoviePulpers, dat misschien niet, maar het is al een geluk geen slap afkooksel. Christmas Chronicles 2 gooit het nl. over een andere boeg en probeert niet tot de categorie echte kerstfilms te horen. Het lijkt iets meer op het script van een superheldenfilm waar de superheld vecht tegen een soort slechtere versie van zichzelf. Maar goed, wie zijn wij om Chris Columbus, peetvader van kerst- & familiefilms, iets te leren over kerstfilms? Over de acteerprestaties valt op zich erg weinig aan te merken. Kurt Russell is weer zijn heerlijke zelve en ook Darby Camp & Jahzir Bruno, de kinderen in de hoofdrol, leveren net zoals de vorige keer puik werk. De andere hierboven genoemde namen krijgen iets te weinig schermtijd voor een degelijke beoordeling, behalve dan Goldie Hawn. Hawn, in het echt leven ook de partner van Kurt Russell, brengt het personage van Mevrouw Claus mooi tot leven. De chemie tussen Mr. & Mrs. Claus is dan ook levensecht & wondermooi. Wat de film verder nog goed doet, is succesvolle elementen uit de vorige film herhalen: De sterke muzikale nummers van de kerstman hernemen om de eindejaarssfeer omhoog te krikken, het herhalen van de geslaagde special effects, etc. Maar soms wordt het wel wat teveel en daar maakt Christmas Chronicles 2 zijn fout tegenover de originele film. Voor een kerst- en familiefilm is er soms nog wat te veel tijd in het script gestoken, zo lijkt wel. Soms is het script zo vol gepropt dat het moeilijk is om nog een overzicht te bewaren. En dat zie je ook aan het resultaat, want Columbus heeft het moeilijk om door de overkill een vlotte cut te maken waardoor je op sommige momenten het gevoel krijgt dat de film minder doordacht en verfijnd is. We snappen de reflectie wel van de maker, gezien het is niet evident om een vervolg te maken op een film die goed onthaald werd. Tot slot willen we nog even vermelden dat de elfjes van de Kerstman wel bijzonder verdacht veel op Gremlins lijken…

Maar goed, we kunnen toch besluiten dat Christmas Chronicles 2 een degelijke kerstfilm is. Verveling zal absoluut niet toeslaan. Samen met zijn voorganger levert regisseur Chris Columbus na Home Alone 1 & 2 opnieuw een goede tandem af. Maar het heeft ook zijn gebreken.

Met dank aan Tibo

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter